Verjetno je naslov mojega članka za marsikoga v realnem življenju kot neprecenljivi zaklad, za marsikoga pa samo sanje ali tiha želja. Velikokrat sem se na svoji poti življenja spraševala: » Kdo sploh vodi in usmerja moje življenje doma, na delovnem mestu, v družbi…« Ko sledim različnim poročilom, medsebojni komunikaciji na socialnih omrežjih, se mi vedno bolj potrjuje, da je danes strah eden izmed glavnih elementov, ki negativno vpliva na naše odnose na vseh področjih našega življenja. Strah je stopil v vlogo manipulatorja.

Potrebno je presegati te okvire in celostno osmisliti odnos do sebe, svojih najbližjih, v podjetju in kjerkoli drugje v družbi. Osmisliti je potrebno naše odnose v komunikaciji, da so v najboljše dobro vseh sogovornikov, vpletenih v to komunikacijo.

Današnji negativni družbeni kolektivni vzorci se prenašajo tudi v kulturo medosebnih odnosov v podjetja. Ne želim biti kritična, želim si samo nekaj preprostega: »Priznajmo drug drugega kot človeka – ne kot tržno blago, ki je kadarkoli na razpolago in vsakomur. Človek ni predmet, je bitje s srcem in dušo.«

Pravi smisel življenja je v medsebojnem povezovanju, v medsebojnem spoštovanju in sprejemanju različnosti. Za kvalitetne odnose se je vredno potruditi. Morda se bo kdo vprašal – zakaj? Se morda spomnite trenutka iz svojega življenja, ko ste bili veseli, razigrani, srečni in iz vas so prihajale nove ideje, morda ste te ideje tudi uresničili? Podala sem ta miselni namig, da se ga zaveda in ga osvesti današnji sodobni podjetnik. Ko je odnos srčen, spoštljiv, lahko kot sodelavka, sodelavec kreiramo dodano vrednost, ki jo kot zaposleni v obliki skritega potenciala nosimo v sebi.

Ko smo srečni, zadovoljni, ko so naše človeške potrebe zadovoljene, se naše možganske celice sprostijo in delujejo kreativno. Spremembe so edina stalnica v življenju in tako je tudi z oblikovanjem dela in njegovih procesov v podjetju. Medosebno obojestransko ali večstransko spoštovanje je osnovni pogoj za zdrave temelje medosebnih odnosov. Tu želim omeniti še eno spoštovanje, ki ga žal dostikrat pozabljamo ali se ga ne zavedamo. To je spoštljiv odnos do sebe, do sprejemanja lastne vrednosti, da se enostavno imamo radi. Dostikrat je ravno ta pozabljen odnos do sebe, krivec različnih nekvalitetnih medosebnih odnosov tudi v podjetjih.

Izobraževanje za zdrave medosebne odnose je vseživljenjski projekt. Ljudje se spreminjamo skozi celotno življenje. Vsakih sedem let se pri človeku obrne določen cikel razmišljanja, obnovijo se človeške celice. Tudi iz lastnih izkušenj lahko potrdim, da sem imela pred sedmimi leti popolnoma drugačen pogled, kot ga imam danes. Spreminja se nam zavest. Tako z leti zorimo, postajamo bolj modri, saj te naše modrosti spoznavamo na podlagi naših izkušenj skozi življenjski vsakdan. Spomnimo se na svoja otroška leta, na prve korake, ko nismo vedno trdno stali, temveč smo tudi padli. Vsak padec ima nov temelj za novo rast. Zato nam lahko pri teh padcih priskočijo na pomoč tudi osebe, ki imajo več življenjskih izkušenj od nas. Zato je tudi v podjetjih potrebno nenehno delati na medosebnih odnosih. Ko so medosebni odnosi v podjetjih zdravi, sta dobiček in rast zagotovljena.

Da lahko peljemo skozi življenje zdrave medosebne odnose, potrebujemo dovolj osnovne življenjske energije, da vse te miselne procese sprocesira najprej naše energetsko telo in od tam naprej naše fizično telo. Naj vam kot zanimivost povem, da si osnovno življenjsko energijo, energijo zemlje – matriks,  nabiramo v svojo energetsko shrambo v večini tja do 15. leta starosti v hitrih obratih, potem gredo naše »male energetske turbinice« v počasne obrate. Zato si lahko s pomočjo tako imenovanih redno izvajanih »turbo vaj« pridobivamo dovolj matriksa, da naše energetsko telo deluje usklajeno, kar je podlaga za naše celostno zdravje in dobro počutje in seveda ima pozitiven vpliv tudi na medosebne odnose na vseh ravneh kot tudi do celotnega stvarstva. Teh vaj vas naučim na delavnici za energetsko samopomoč in dobre odnose. Sama turbo vaje redno  izvajam od delavnice pred leti, kjer sem jih jaz spoznala in se jih naučila. Redno izvajanje turbo vaj pozitivno vpliva tudi na pomlajenost samega organizma.

Pomagajmo si z različnimi oblikami izobraževanj in terapij, da bo naše življenje imelo pravi smisel, da bomo na tej poti odkrivali in odkrili tudi svoje življenjsko poslanstvo, zaradi katerega smo v bistvu sedaj tukaj in zdaj. Zavedajmo se nečesa, da usklajenost duše in duha prinaša zdravje in blagoslov, neusklajenost pa različne psihične in fizične bolezni.

Ne bo vam žal, da si vzamete nekaj minut in si na moji spletni strani ogledate delovanje energetskega sistema pri človeku in pomembnost poznavanja energetskega horoskopa, ki podaja uvide za kvalitetne medosebne odnose.

Delavnice za energetsko samopomoč in dobre odnose priporočam za zaposlene v podjetjih, saj se na podlagi pridobljenih različnih znanj in lastne vrednosti oblikujejo zdravi medosebni odnosi. Tudi finančno stanje tako zaposlenih, kot podjetja, se potem lahko spontano popravi in uredi.

V vse pa je potrebno vložiti trud. Za vložen trud vedno pride pošteno plačilo. Nisem vam želela pisati instant nasvetov, ker so lahko učinki samo kratkotrajni. Zavedam se namreč dejstva, da je za naše življenje in vse aktivnosti potrebno gorivo. Dostikrat želimo delati spremembe samo v razumskem  oz. logičnem delu, na gorivo, da to deluje usklajeno, pa pozabimo.