Vse skupaj vas prav lepo pozdravljam. Teden je naokrog in nova “Sredina novička je pred vami”.  Prejšnjo sredo sem z vami delila moje doživetje, občutja iz Medjugorja, kjer ima svoj dom “Mir” z veliko začetnico……energija zunanjega prostora…..energija povezanih odprtih src, energija povezanih molitev, energija povezanih prošenj in zahval, energija Stvarnikovega dotika…., energija dotika zemlje in neba…, energija brezmejne ljubezni….

Kako pa je z našim domom, kjer živimo? Kako je z energijami v našem domu? Kako skrbimo zanj, ne samo s fizičnega nivoja, temveč tudi duhovnega , energetskega… Preden gremo v podrobnosti, kot ponavadi, me letos spremlja z mislimi knjiga Janeza Štrosa “Tudi ti si angel”. Odpre se mi na sledeči misli: “Kako preprosto zna srce povedati resnico. Nihče jo ne pozna bolje kot ti. Veš, da vsak dan govori, v jeziku ljubezni. Ima upanje, prijazno besedo. Ko ga tako poslušaš, takrat se srečata mir in sreča. Le on ima ključ do tvojega življenja.

Tvoje želje in sanje so vgrajene vanj. Ko boš verjel temu potovanju, te vrne na pravo pot.Vrnila se bo energija življenja, njo čutiš na daljavo, njo čutijo srca drugih. 

Kako pa naše srce deluje  v odnosu do našega prostora, kjer bivamo? Ali imamo urejeno, pospravljeno stanovanje……je morda nered v njem…?Naše bivališče je tudi določen odsev nas samih, kaj je z nami v našem notranjem stanovanju, v naši duši…

Energijo prostora, v kateri bivamo, jo lahko ohranjamo čisto na več različnih načinov. Najbolj pomembna je seveda sončna svetloba, da prodre v naše prostore. Z njo bo namreč  življenjska energija prostora dovolj nabita in mrtva orgonska energija nima več prostora, da se lahko kopiči. Če se v prostorih začnejo nabirati energije nizkih vibracij, jih lahko preženemo s prekajanjem sobe (z baziliko ali žajbljem). Obstajajo seveda na trgu še druge dišavnice….najbolj pomembno je, da so naravne. Določene rastline prav tako čistijo zrak prostora. Čimvečkrat, ko je mogoče, je dobro odpreti okna in v prostore spustiti sveži zrak, kjer je to v sedanjem času še mogoče.  Čistoča in red v prostoru pomagata ohranjati energijo prostora čisto.  Nered v prostoru človeku namreč jemlje osnovno življenjsko energijo, ga psihično utruja. Zunanji nered je tudi izraz notranjega kaosa v določeni osebi.  To pomeni, da oseba znotraj sebe še ni naredila reda. So osebe, ki rade zbirajo stvari in jih kopičijo.  Tovrstno zbiranje namreč vpliva tudi na druga področja posameznikovega življenja.

Red pomeni božansko načelo. Red v določenem prostoru nam daje občutek varnega okolja, kjer lahko razvijamo svoje neizmerne potenciale. Zanimiv je primer, ki ga opisuje dr. Barbara Ann Brennan. Ko je namreč zdravila neko gospo, ki je imela bolečine v kolku, je nenehno dobivala sporočila, da se mora dotična gospa znebiti starih stvari in si pospraviti stanovanje. Vzrok je bil namreč v občutku krivde pred nepospravljenim stanovanjem. Ko je začela postopoma pospravljati staro šaro stran, jo je tudi kolk vedno manj bolel.

Pozorni moramo biti  na sestavo gradbenih materialov, med katerimi so tudi taki, ki so za ljudi strupeni. Fluorescentne luči so zelo obremenjujoče za avrično polje človeka.  Te luči proizvajajo mrtvo orgonsko energijo, od katere človek lahko zboli. Kot vemo, smo v zimskem času obkroženi z različnimi pečmi in plinskimi napravami. Ko se ščitimo pred mrčesom, dostikrat vdihamo strupe, ki so za telo škodljivi. V današnjem času so naši prostori napolnjeni z elektromagnetno energijo. Z našimi čutili se jo žal težko zazna. Učinke tovrstnega sevanja lahko najdemo v strokovni knjigi  dr. Roberta Beckerja  z naslovom  The body Electric”. 

V zgoraj navedeni knjigi nam dr. Becker predstavlja rezultate določenih raziskav. Pogostost levkemije in raka je dosti večja pri ljudeh, ki prebivajo v bližini visokonapetosntih vodov. Potem so tu še enormne količine odpadkov. Torej se doma obnašajmo racionalno in poskrbimo za čimmanjšo osnaževanje tako lastnega doma, kot tudi okolice.

Kaj lahko naredimo mi sami, da zmanjšamo onesnaženost v svojem lastnem okolju, kjer živimo, kjer delamo……:

 • naselitev daleč stran od visokonapetostnih vodov;
 • uporaba kvalitetnih vlažilcev zraka – tu je pomembno, da ne uporabljate ultrazvočnih vlažilcev, kateri spuščajo v zrak določene drobcene delce, ki prenašajo različne bolezni;
 • preskrbite si generator negativnih ionov;
 • zrak filtrirajte z domačim filtrom;
 • vodo filtrirajte s kvalitetnim večstopenjskim vodnim filtrom.
 • v zimi si pomanjkanje svetlobe lahko omilimo z dodatnimi lučmi – s halogenskim ali popolnim spektrom- ali pa si priskrbite posebno luč z 2500 luksi. To luč prižgite približno za eno uro na dan.
 • potrebno je odstraniti ali imeti pogasnjene neonske luči.
 • montaža plinskega detektorja v primeru imetja plinske naprave.

Kako si oblikujemo svoj zdravilni prostor?  Soba naj bo polna življenja, veselja, radosti. Kaj spada v ta zdravilni prostor:

 • nekaj, kar vas v celoti izraža;
 • potrebna je velika količina svetlobe – vendar ne preveč (da se ne blešči);
 • slike, ki jih imate radi;
 • rože in rastline, ki jih imate radi;
 • pregrinjalo z veselimi barvami;
 • vaši priljubljeni predmeti;
 • vaša priljubljena glasba;
 • mehke stvari, ki se jih lahko dotikate v trenutkih osamljenosti;
 • vonjave, ki jih imate radi;
 • fotografije vaših prijateljev;
 • svež zrak……

Energija prostora mora kazati vašo pravo podobo. Energija v bivalnem prostoru je zelo pomembna za zdravje in tudi blaginjo. Ko opremljate prostor, imejte v mislih, da čisto vse vpliva na vaše počutje.

Ko razmišljam o svojem bivalnem prostoru, se lahko marsikaj vprašam. Ali je moj bivalen prostor udoben? Mi ustreza svetloba in barve v njem? Ali si želim imeti kakšne rastline v tem stanovanju? Ali ta prostor  izraža mojo pravo podobo? Ali izžareva moje zdravje ali bolezen? Kaj mi o moji duševnosti povedo omare? Ali sem v tem prostoru jasno izražen ali pa se kaže samo ta del, ki potrebuje, ljubezen, skrb? Ali je prostor tako urejen, kot si resnično želim? Ali hranim stvari, ki jih ne potrebujem, pa jih imam kljub temu še vedno v prostoru? Vprašati se moram, na katere plati mojega življenja vpliva moj bivalni prostor.

Podobno je z našim delovnim prostorom:

 • Kakšna je energija v delovnem prostoru?
 • Kako se vidi pisalna miza, oprema, potrebščine?
 • Kakšen občutek je v prostoru?
 • Je delovni prostor urejen?
 • Ali delovni prostor izraža mene?
 • Ali v resnici izraža, kdo sem?

Vem, da vsega tega  vemo že dovolj, vendar je vedno potrebna obnova, ker nas cona udobja hitro zapelje in se ponovno nabirajo stvari, začnemo puščati nered…..

Ko  celoten proces dejansko ozavestimo, se zavemo pomembnosti   za naše kvaliteno življenje, spremenimo naš slog življenja, njegove navade.

Današnjo “Sredino novičko” zaključujem z eno lepo pesmijo z bogatim sporočilom.

Do naslednje srede  srečno.

Vaša  Ida