Spoštovani bralci in bralke  današnje Sredine novičke lepo pozdravljeni. Naprošam vas, da si vzamete nekaj trenutkov in se poglobite v njen današnji naslov. Bodite pozorni pri tem na svoje občutke, na prve misli, ki  se vam porajajo  ob njenem branju. Ko sem sama pri pisanju današnje Sredine novičke ponovno prebrala naslov, je  na dan prišla moja sledeča misel oz. čutenje: ” Ko se resnično ljubim, imam drugačen pogled na svet, sem prisotna tukaj in zdaj in se premišljeno s pozitivnim pristopom ločim reševanja izzivov, tako večjih, kot manjših. Vse seveda zahteva svoj čas, ki pa je v sami osnovi relativen”.

Danes se bomo spoznavali z našim notranjim otrokom. Preden pa zajadramo v te globine, pa me zanima, kje se mi sedaj odpre knjiga z naslovom” Tudi ti si angel”. Pa poglejmo, kaj nam skozi misel sporoča pisatelj in umetnik Janez Štros:”

“Vse poti so v tebi, znotraj v srcu. Ti si stvarnik svojega življenja. Le ti imaš zdravilo zanj. Ti imaš ključ do svoje sreče. Ni pomembno, kje, kdaj, zakaj. Le zaupaj svojemu srcu, on že ve, kaj je prav zate. Čas je, da dobi, zasluži si, najboljše darilo od tebe, da ga slišiš in spoštuješ. Začuti toplo energijo ljubezni, ki prihaja iz njega. Položi roko nanj, začuti njegov utrip. Ko boš pripravljen, vprašaj svoje srce, vprašanje, za katerega želiš odgovor. Odgovor ne bo prišel, tu in zdaj. Lahko pride, ko nanj pozabiš, a prišel bo, morda ga takrat niti pričakoval ne boš, a prišel bo. 

Ste morda začutili, da današnja  izbrana misel  še kako sovpada  v današnjo vsebino. Mar ni naše srce pot do naše duše, kjer prebiva naš notranji otrok? Kako lahko najlaže spoznavamo svojega notranjega otroka, pridemo oz. prihajamo v stik z njim? To je igra. Igra je tudi svojevrsten pokazatelj potreb, ki so ostale neizpolnjene od otroštva naprej. Igra različne potrebe spontano prikliče na dan, ki se potem lahko končno preobrazijo v odrasle potrebe, ki so bile v otroštvu potlačene.

Igra sama po sebi je  dober način, da se človek v sebi zaveda, da so njegove potrebe čisto v redu, da je to nekaj vrednega in edinstvenega. Igra nam tudi omogoča pozitivno izražanje čustev do sebe. To pozitivno izražanje čustev do sebe se izraža preko druge ravni avričnega polja in na ta način  postane ta raven prehodna, pretočna.

Če vam čas dopušča, vam svetujem, da si vzamete vsak dan nekaj časa zase, na primer kakšno uro.Glede na današnji tempo življenja  si vzemite določen čas in to redno, četudi je to samo aktivnih 30 minut na dan. Počnite dejansko samo tisto, kar si želite in čisto nič drugega, sploh pa ne tistega,  česar si ne želite. Prosti čas zase si organizirajte tako, kot da gre za poslovno srečanje. Poslušajte glasbo, ki si jo želite, rišite, plešite….Če vam katera od aktivnosti, ki jih počnete, ne ustreza več, jo nemudoma prekinite in se lotite tistega, kar vam je všeč. Dovolite si preprosto uživati in biti sproščeni.  To ste počeli tudi takrat, ko ste bili še otroci.  Presenečeni boste nad rezultati.

Ko se navadite na reden čas za igro, lahko opazite tudi povezavo med potrebami notranjega otroka in odraslega. Skozi otroško igro se izraža teleološko hrepenenje, ki je lastno človeku. Na poti zorenja duše se tovrstno hrepenenje izraža bolj v odrasli obliki. Če imate otroke, igrajte se z njimi. Igra namreč spodbuja v otroku domišljijo – tudi v odrasli dobi se sprošča domišljija, ki je lahko zelo kreativna in celo uporabna v vsakdanjem življenju. V odraslem obdobju se kaže kot kreativna vizualizacija.

V preteklem članku sem vam obljubila tudi določene vaje iz ljubezni do samega sebe. Imam občutek, da je današnje vsebine dovolj za predelat in se naslednjo sredo   posvetimo predhodno navedeni tematiki.

Tako boste imeli lahko do prihodnjič postavljene dobre temelje za stik s svojim notranjim otrokom. Danes pa zaključujem  to današnjo “Sredino novičko” na posebno simpatičen način. Vzemite si nekaj minut zase in se vživite v vloge nastopajočih. Verjamem, da vam bo lepo in da bo vaš notranji otrok zažarel. Dovolite mu, naj uživa in se sprosti. 

Pa vzemite si čas za “poslovno srečanje s seboj.”

Do naslednje srede srečno.

Vaša Ida