Sedem dni je hitro naokoli in čas je za novo  “Sredino novičko”. Upam, da ste preživeli pretekle dni lepo. Ker se bomo danes posvetili ljubezni do sebe, sem iskala poseben naslov, ki bi tebi in meni dragi bralec, bralka  predstavila pravo vlogo  ljubezni v tvojem in mojem  življenju. Iskala sem po internetu misel in sem jo našla. Ali se tudi ti dragi bralec, bralka strinjaš, da je ljubezen ključ, ki pri človeku vse odpira? Jaz osebno sem rabila nekaj minut, da sem  začutila to misel v njeni globini in spoznala sem ob tem, da je to globoka, popolna resnica. Kaj pa čutiš ti ob tem naslovu? Vzemi si nekaj trenutkov, vsrkaj jo vase skozi misel, srce, dušo in našel,  našla boš svoj odgovor.

S tem občutkom se podaj na branje določene misli iz knjige:” Tudi ti si angel”. Danes nam pisatelj Janez Štros skozi pisano besedo sporoča sledeče:

” Duša moja, kje si skrita. Skrila svoj obraz, kje čakaš na ta svet mavričnih oblik. Duša moja, močna si, čvrsta.Upiraš se vsem viharjem, vsem neurjem, vseeno si skrita, Iskro v srce si poslala, razsvetlila pot, ki je vodila iz teme…Vseeno si skrita. Vem, da si tu nekje, čutim te…Bi zaplesala, duša moja, ples v neskončnost. Bi razširila krila, ki naju odnesejo  daleč v mavrični svet. Ko tako sam sedim, pa vem, da nisem sam, šepetaš. Življenje je ples mavrice, predstava brez konca. “

Globoka misel s posebno vsebino. Ko sama želim čutiti vsebino zgoraj napisane misli, se mi pred očmi piše naslednja misel in dvogovor:

“Neskončno  bogastva nosimo v sebi. Je transparentno in zakrito. Ljubezen, kam si se skrila, da te lahko ponovno najdem, da te začutim v mojem telesu? Morda želiš, da se učim in delam določene vaje? Vem, da mi želiš samo najboljše.

Ljubezen mi takole pripoveduje : “Vedi, da ljubezen do samega sebe ni sebična. Premišljuj o sebi, kot o posodi, ki jo je potrebno napolniti do vrha. Ko boš napolnila to posodo do vrha, se bom razlila v tvojo okolico, vsenaokrog. Če hočeš ljubiti druge, je potrebno, da najprej ljubiš sebe. Želim, da se nečesa dobro zavedaš. Zapolni si, da kar slabega  počneš sebi, počneš tudi drugim, pa čeprav morda le podzavestno. Vse kar storiš dobrega zase, storiš dobro tudi za druge. Mar ni to nekaj najlepšega?  Pa začniva z vajami.”

Takole mi daje nasvete  ljubezen: ” Napolni telo in sebe z ljubeznijo. Začni z določenim delom telesa, ker je tako najlaže. Odloči se za tisti del telesa, ki ga ne maraš, ga zavračaš ali se ga sramuješ, pa čeprav je to lahko samo nos, ki ni oblikovan po tvojih željah. Osredotoči se na ta del telesa in vanj usmeri  ljubezen. Napolni ga z energijo in ga ljubeče ogovarjaj. Če te katerikoli del telesa boli, ga obsuj z vso svojo možno ljubeznijo. Prosim te, da se temu delu telesa ne izogneš. Ta del preplavi z zavestnim zavedanjem in bodi ljubeznivo prijazen z njim.

Sedaj pa lahko nadaljuješ in počni vse z jazom. Osredotoči se na sebe in usmeri v sebe ljubezen, kot jo usmerjaš na tiste, ki jih imaš rad. Če rad, rada  uporabljaš  barve, uporabi najprej zeleno, potem rožnato, zlato in belo barvo. Vse svoje telo napolni s temi barvami. Za danes imaš dovolj vaj, da jih osvojiš, naslednjič pa ti zaupam še druge .”

Za zaključek pa še nekaj, seveda povezano tudi z ljubeznijo –  s spominom na šolske klopi.

Torej do naslednje srede “na snidenje”.

Vaša Ida