Zelo zanimivi bi verjetno bili odgovori, ko bi različni starostni strukturi v naši družbi zastavila vprašanje: “Na kakšen način pride v človeško telo energija?”
Z vsem zanimanjem sem pričakala to skupno druženje, katerega sem se srčno veselila, saj uživam, ko lahko ljudem odstrem tančico novega znanja ali potrditve že na podzavestnem nivoju znanega pri posamezniku.
Voditeljici Zlatega Kotička Medvode se iskreno zahvaljujem za možnost brezplačnega srečanja in pogovora z “mladeničem in mladenkami” o energiji človeka.

Najstarejši udeleženec je imel 77 let in je s posebnim zanimanjem kot edini moški na tem srečanju sledil in sodeloval pri sokreiranju odgovorov na zastavljeno vprašanje. Če bi mene osebno nekdo vprašal isto vprašanje, ki je navedeno v samem naslovu tega članka pred 20 leti, sem prepričana, da bi odgovorila podobno, kot so v tem primeru odgovarjali udeleženec in udeleženke srečanja. Naša generacija 50 plus v mladosti, razen redkih posameznikov ni imela tovrstnih znanj. Biologija je bila klasična. O samem delovanju človeka iz pogleda energij, čaker, auričnega polja v tistem času ni bilo informacij.
Iz odgovorov, ki sem jih prejela na samem srečanju, se je lahko lepo ugotovilo in dalo na lep način pojasniti, kako deluje naše aurično polje, ko komuniciramo, ko smo v medosebni interakciji.
Naj vam navedem samo nekaj primerov odgovorov in jih bom razdelila v dve kategoriji:
Odnosi: pogovor, medsebojni odnosi, družba – pogovor s prijatelji, druženje z vnuki, druženje ob kavi, s plesom, sprehodi v naravi….
Fizično telo in psiha: hrana, vrtnarjenje,  delo, ki ga imaš rad, sprehodi v naravi, sproščanje, pozitivno razmišljanje, branje…..
Če združim odgovore na področju odnosov – se lepo ugotovi, kako se posledično zaradi naše medosebne fizične bližine in komunikacije naša aurična polja med seboj “pogovarjajo” in imajo svojo “konferenco”, ki so neodvisna od našega zavestnega delovanja. Potem je popolnoma logično, da se nekdo počuti bolje po različnih druženjih, saj aurično polje vzame tam kjer je več in da tja, kjer je manj. Tu deluje preprosto fizikalni  zakon o povezanih posodah, kjer se pričakuje in izvaja ravnovesje.
Če se ozremo na odgovore, ki so povezana z naravo – tu je popolnoma logično, da se spontano telo polni z osnovno življenjsko energijo, ki pa jo žal za današnji ritem življenja dostikrat zmanjka in so posledice vidne na psihi in fizičnem telesu.
Pozitivno razmišljanje, branje se dogaja na mentalnem nivoju in prinaša spremembo kemijskih procesov v našem organizmu (hormon sreče)……
Zelo sem hvaležna bodoči agronominji, ki je moje sporočilo in njeno profesionalno znanje združila v novo ugotovitev. Ko se namreč ročno obdeluje vrt, je pri tem potrebna posebna drža (zgornji del telesa je nagnjen naprej, kolena so pokrčena). Tako je telo čisto nezavedno postavljeno v zdravo držo, da nam skozi stopala prehaja osnovna življenjska energija v telo. Ko so pri tem aktivne roke, se aktivirajo tudi sekundarne manjše čakre, ki prav tako črpajo osnovno življenjsko energijo iz zemlje. Svež zrak doda nekaj te energije spontano tudi iz vesolja.
Samo srečanje je potekalo v prijetnem vzdušju. Prikazala sem tudi mini turbo vaje, ki se jih lahko izvaja vsako jutro za energijski minimum tistega dne. Izvedla sem s pomočjo udeleženke tudi prikaz terapije, kako se telo polni z osnovno življenjsko energijo.
Dvourne srečanje je hitro minilo. Udeleženec in udeleženke so bile zadovoljne z vsebino predavanja, saj je to za njih “nekaj novega.”
Ko bi aktivni starejši poznali bolj podrobno delovanje človeškega telesa skozi energije, bi si lahko dodatno olajšali marsikatero tegobo v jeseni življenja. Zato bom to znanje širila tudi po ostalih Zlatih kotičkih širom Slovenije, ker želim, da smo zdravi, uspešni, srečni, zadovoljni, ne glede na starost………