Sončen pozdrav vsem skupaj drage moje bralke in bralci “Sredine novičke”.  Pred tednom dni sem  vam obljubila, da bo današnja “Sredina novička” posvečena tematiki o barvah. Slikarji so osebe, katerim barve veliko pomenijo in z njimi ustvarjajo čudovite kreacije, ki lepšajo naše prostore, ko nam ob pogledu na barvno sliko zadrhti duša…….marsikaj nam imajo barve za povedati. Preden pa se jim bolj pozorno posvetimo, vzamem v roke knjigo z naslovom “Tudi ti si angel” vsestranskega umetnika “Janeza Štrosa”.

Odpre se mi na sledeči misli: ” Oči ti pripovedujejo. Poglej in videl boš človeka, videl boš njegov nasmeh, njegov srečen obraz, slišal njegovo toplo besedo.

Poglej, videl boš lepoto narave, začutil neizmerno hvaležnost, srce se bo napolnilo z ljubeznijo in srečo. Vse je polno življenja , miru in sreče.

Lepoto narave občutimo, vidimo in doživimo lahko na različne načine. Ena izmed njih je tudi barva. Pred tednom dni smo se posvetili zvoku, zato vam danes opisujem razliko med zvokom in barvo. Tako barve kot zvok ustvarjajo svoje vibracijske valove, zato imajo tudi svojo vibracijsko strukturo in frekvenco. Vendar se barvna svetloba in zvok med seboj razlikujeta. Zvok prehaja skozi materialno substanco. Potuje po isti poti kot njegovo valovanje. Če se želi zvočno valovanje širiti, potrebuje zanjo materialno substanco. Barvna svetloba je elektromagnetno valovanje in lahko potuje skozi zunanji prostor in vakuum. Barvna svetloba je namreč tudi manifestacija višjih frekvenc, ki obstajajo izven fizičnega sveta.  Barvna svetloba je manifestacija božanske kreacije.

Barva ima tudi izreden pomen za naše zdravje. V avričnem polju mora imeti praviloma naše telo vse barve. Ker je v našem organizmu vsaka bolezen povezana z določeno disfunkcijo določenega energetskega centra, potrebuje človeško telo hrano v obliki barve, ki jo primanjkuje. Tako lahko barve uporabljamo pri zdravljenju različnih bolezni.

Poglejmo si primer, ko ščitnica dela premalo, takrat je potrebna modra barva. V primeru, ko ščitnica dela preveč, je preveč modre barve in je potrebno zaužiti hrano zelene barve, ki uravnoteži to polje. Bolniki, ki imajo multipla sklerozo,  potrebujejo veliko rdeče in oranžne barve. Pri tej bolezni sta namreč najbolj prizadeta prvi in drugi energetski center.

Vsi bolniki z rakom potrebujejo zlato barvo,  saj je pretrgana njihova avra na sedmi ravni. Obenem  potrebujejo bolniki z rakom tudi barvo tistega telesnega območja, kjer imajo raka. Bolniki, ki imajo raka na jetrih ali trebušni slinavki, potrebujejo rumeno barvo, ki je barva tretjega energetskega centra in breskovo barvo, ki je barva druge in četrte ravni energetskega polja.

Tako je tudi barva v naših bolnišnicah še kako pomembna ali oblačila uslužbencev. Travnato zelena barva in rožnata pomagata bolnikom, da svoj srčni energetski center napolnijo z energijo in jo potem uravnotežijo na drugem in četrtem nivoju avričnega polja. Srčni energetski center je namreč ključnega pomena, saj mora iti vsa dospela energija skozi samo njegovo središče.

Je pa še nek drug učinek barv. Če nas določena barva spominja na neljub dogodek, potem ta barva na nas učinkuje drugače. Tako imamo nekatere barve radi, druge pa lahko tudi sovražimo. Naš odnos do barv nam sporoča, kaj se dogaja na našem energetskem polju. Tako se tudi temu primerno barvno oblačimo. Verjetno poznate pri sebi, ko vam določen trenutek ustreza ena barva, drugič spet druga barva oblačila. In tako se nam lahko potrdi na spontan način tudi slovenski pregovor iz naslova današnje “Sredine novičke”.  

V naslednji “Sredini novički”  bomo spoznali, kako posamezne barve obravnava energetska medicina. Za zaključek pa prisluhnite in si oglejte simpatičen spot. Bodite pozorni pri tem na vsa svoja občutja.

Do naslednje srede srečno.

Vaša Ida