Energetska medicina se ukvarja z energetskim sistemom človeka. Energetska medicina je sestavni del integralne medicine in je ena izmed najbolj naprednih smeri sodobne medicine, ki združuje najnovejše znanstvene ter tehnološke dosežke in tradicionalna znanja več tisočletij starih starodavnih velikih civilizacij in kultur. Energetska medicina nam pomaga na različne načine vzpostaviti čimbolj usklajen energetski sistem, ki ga je žal porušil tudi sodoben način življenja.

Energetska medicina je obrazložena strokovno podrobnejše v dveh knjigah ameriške znanstvenice, doktorice fizike, zdravilke, ki že več kot 15 let preučuje človeško energetsko polje in sodeluje  v različnih znanstvenih projektih. To je dr. Barbara Ann Brennan, avtorica dveh poglobljenih študijskih knjig z naslovoma: Prebujajoča svetloba in Moč zdravilnih rok. Izobraževala pa se je tudi pri ameriških in indijanskih zdravilcih. Študij fizike je zaključila na Univerzi Wisconsin v ZDA. Dolga leta je dr. Barbara Ann Brennan sodelovala s strokovnjaki NASE.  Pred več kot 40 leti so se začeli v NASI ukvarjati z raziskovanjem posebne metode, to je integralnega zdravljenja.  Dr. Barbara Ann Brennan je prva znanstvenica, ki je pripravila poglobljeno študijo o človekovem energetskem polju. Njena študija je namenjena ljudem, ki si želijo biti zdravi, srečni in želijo izkoristiti vse svoje sposobnosti…  Sedaj vodi izobraževanja, ima svojo šolo, predava po različnih državah sveta o človekovem energetskem polju. Za njo je več kot 20 – letna strokovna praksa z več kot 5000 klienti.

Energetska medicina je z visoko cenjeno šolo zdravilstva pod strokovnim vodstvom dr. Barbare Ann Brennan, kamor prihajajo na izpopolnjevanje osebe z različno izobrazbo s celotnega sveta na verificiran program na ravni kolidža, ki je dvostopenjski in traja štiri leta,  priznana kot nadgradnja klasične medicine. V različnih državah sveta so prišli do ugotovitev v praksi, da pacient z dodanimi tretmaji energetske medicine hitreje ozdravi. Tako je cenovno ugodnejše, za samega pacienta kot tudi za različne zdravstvene zavarovalnice.

Na podlagi strokovnih raziskav je energetska medicina v zadnjih 25 letih prisotna v razvitih državah kot so Švica, Nizozemska, Avstrija, ZDA. Začele so jo uvajati kot sistem javnega in zasebnega zdravstva. Slovenije žal na tem seznamu še ni.

Energetska medicina ima svojo primarno podlago v delovanju energetskega sistema človeka v odnosu do vsega stvarstva. Dobro se zavedamo, da je energija potrebna vsepovsod in vsakomur. Zaradi sodobnega hitrega tempa življenja se pomanjkanje življenjske energije zaznava na različnih področjih našega življenja. Če se samo ozremo po raznovrstni ponudbi, kot so različni energetski dodatki v prehrani, kozmetični izdelki, razni gospodinjski aparati, različna prevozna sredstva, raznolika telesna vadba……, so merljivi s količino vsebovane energije ali koliko se jo lahko privarčuje. Poleg tega današnji človek izraža potrebo po zadovoljevanju subtilnih potreb. To so različne oblike sproščanja, feng shui, yoga, aromaterapije, meditacije…. Na tržišču lahko zasledimo paleto različnih nasvetov, da se človek potem  počuti bolje, da je srečen, umirjen, uspešen, da se počuti mlajšega….Energetska medicina ima z določenimi terapijami oz. določenimi telesnimi vajami  odločilno vlogo za naše kakovostno življenje na vseh področjih našega življenja.

Popolnoma je jasno, da dosežemo želene cilje, samo če imamo dovolj osnovne življenjske energije. Pri čutenju, ali ima nekdo dovolj energije, ni pomembna starost, spol ali celo poklic. Vsakdo lahko občuti, ali ima dovolj energije ali pa mu jo primanjkuje. Primanjkljaj osnovne življenjske energije povzroči moteno delovanje našega energetskega sistema.

Dosedanje ugotovitve energetske medicine nas pripeljejo do spoznanja, da je možno vsako težavo, kot tudi različne bolezni, povezati s funkcijo prve čakre. S posebnimi tehnikami in orodji je možno telo spraviti nazaj v energetsko ravnovesje, saj s pravilnim pretokom energije do korenske čakre in posledično tudi nadaljnji pravilni energetski pretok do ostalih energetskih centrov nam zagotavlja njihovo kvalitetno delovanje.

Vse več strokovnjakov po svetu priznava, da je energetska medicina – medicina prihodnosti.

Energetska medicina je v Sloveniji poznana preko dr. Suzane Landripet, hrvaške zdravnice klasične medicine, ki si je svoje osebno zdravje povrnila ravno z energetsko medicino, ker ji uradna medicina ni mogla pomagati. Tako se je izobraževala v zdravilski šoli dr. Barbare Ann Brennan in ima tudi različna mednarodna predavanja za različno medicinsko osebje po svetu.

Energetska medicina-meni

Storitve

Domov