Kakšni so možni znaki, da imamo lahko primanjkljaj osnovne življenjske energije ?

Na prvem mestu bi omenila tako imenovane subjektivne motnje, ki se jih ne da izmeriti, vendar so lahko zelo moteči in zmanjšujejo kvaliteto življenjskega vsakdana. Če se počutimo stalno utrujeni, če smo preveliko časa v stresni situaciji, če nas nekaj pretirano skrbi, če imamo občutke tesnobe, da nas je marsičesa strah, da nas daje nespečnost, da nismo dovolj samozavestni, da se nismo sposobni sprostiti, da se ne znamo postaviti zase, kar je pravilno, da se težko skoncentriramo, da se slabše zapomnimo, da nas muči, da smo dezorientirani, da imamo občutek, da nam drugi lahko jemljejo energijo – da jo kradejo, da se poraja občutek pomanjkanja življenjskega smisla, da smo čustveno nestabilni in odvisni od odnosov, različnih substanc, da nam primanjkuje življenjske kreativnosti, da se  želimo umikati pred drugimi, da smo pesimistični in depresivni. Navedene so najbolj pogoste subjektivne motnje, jih pa obstaja še mnogo in se pri vsakem posamezniku odraža lahko primanjkljaj osnovne življenjske energije na popolnoma svojstven način na vseh treh ravneh življenja. To pomeni odraz na duhovnem, duševnem ali telesnem nivoju.

Primanjkljaj osnovne življenjske energije  je v dejstvu, da porabljamo več energije, kot pa jo je naše telo sposobno proizvajati. Podobno situacijo imamo v našem vsakdanu, ki je povezana z denarjem. Če ga proizvedemo premalo, smo v deficitu ali celo bankrotu. Denar sam po sebi je samo ena oblika energije.

Tako se nam primanjkljaj osnovne življenjske energije manifestira v različnih oblikah od nevidnih do vidnih oblik. Primanjkljaj osnovne življenjske energije se nam pojavlja tudi na fizičnem telesu. Med telesne znake, ki so posledica pomanjkanja osnovne življenjske energije, so od najblažjih oblik bolezni do rakavih obolenj, različnih kroničnih stanj, slabega imunskega sistema, da je telo dovzetno za različne alergije, okužbe, različne avtoimunske bolezni. Tudi nezdravi odnosi v delovnem okolju, neustrezno delo, poklicne težave so odsev pomanjkanja osnovne življenjske energije. Nezmožnost usklajenih partnerskih in družinskih odnosov, finančne težave, spolne motnje in različne disfunkcije so prav tako odraz pomanjkanja osnovne življenjske energije.

Če si na primer zastavimo vprašanje, zakaj vse lahko ljudje postanejo depresivni, pridemo lahko do mnogih različnih vzrokov. Za primer omenjam, da je na nekaterih geografskih širinah zemeljske oble vse dni v letu določeno pomanjkanje svetlobe, ker primanjkuje določena količina orgonske energije  oziroma tako imenovane prane v atmosferi zaradi njenega pojemanja, s katero sonce polni našo atmosfero. Človeško telo posledično doživi primanjkljaj osnovne življenjske energije. Prava količina orgonske energije ugodno vpliva na človeško telo.

Večina motenj, ki jih doživljamo skozi življenje, neizpolnjene želje in potrebe, vse predhodno našteto pomeni v življenju dejansko primanjkljaj osnovne življenjske energije.

Eden izmed pomembnih razlogov za primanjkljaj osnovne življenjske energije pri človeku je tudi v pomanjkljivem poznavanju o delovanju naših energij, to je o celotnem delovanju človekovega energetskega sistema.

Energetska medicina-meni

Storitve

Domov