O problemu hiperaktivnosti v naši družbi se vedno več pogovarjamo. Vsem nam je verjetno poznano, da spada hiperaktivnost kot motnja v skupino čustvenih in vedenjskih motenj.

Poznana nam je posebej hiperaktivnost pri otrocih. Otroci so nemirni, so v nenehnem gibanju. Njihovi miselni procesi so lahko izredno hitri. Preden zaključijo enega, se jim kreira že nov miselni proces. Tako jim njihove misli pogosto begajo. Takšni otroci imajo probleme pri raznih  dejavnostih, kjer sta posebej potrebna tišina in zbranost. Seveda je hiperaktivnost poznana tudi pri odraslih osebah.

Dejavnikov oziroma povzročiteljev hiperaktivnosti je kar nekaj. Na področju hiperaktivnosti znanost še raziskuje možne vzroke za njen nastanek. Poznano je, da možgani ne delujejo pravilno zaradi neravnovesja delovanja raznih kemijskih prenašalcev. Prav tako ima svoj vpliv onesnaženo okolje z določenimi kemikalijami, ki imajo vpliv na spremenjeno funkcijo možganov.

Eden izmed vzrokov oziroma  sprožilcev hiperaktivnosti pa je obdobje za časa nosečnosti, ko je plod izpostavljen različnim tako notranjim,  kot zunanjim substancam. Izredno velik vpliv na zdrav razvoj ploda ima celotno obdobje nosečnosti in tudi določeno obdobje pred samim pričetkom nosečnosti. Nosečnica bi morala imeti zagotovljene vse osnovne življenjske pogoje, da bi lahko s polno ljubeznijo in varnostjo rodila dojenčka v ta svet.

Če novorojenček tovrstnih pogojev nima, se mu ne more normalno razvijati prvi energetski center, ki je glavni temelj celotnega energetskega telesa, ki skrbi za zdravo delovanje vseh organov in življenjskih funkcij na fizičnem, duševnem in duhovnem nivoju.

Energijska medicina hiperaktivnost obravnava kot pomanjkanje osnovne življenjske energije. Če bi se namreč prvi energetski center razvijal normalno, bi se telo tudi na fizičnem nivoju lažje ubranilo določenih ostalih dejavnikov, ki pripomorejo k hiperaktivnosti določene osebe.

Zato v družbi poskrbimo za zdrave nosečnice, saj je edino zdrava družina zdrav temelj  sedanjih in prihodnjih generacij. Hiperaktivnosti bo lahko manj, ko bomo spremenili naše moralne vrednote v dobro vsakega bitja tega sveta.

Človek človeku mora ponovno postati človek v današnji družbi !