Prvomajski prazniki so za nami. In ponovno je  napisana nova “Sredina novička”. Preden se pobliže spoznamo z novo vsebino, sem vzela knjigo Janeza Štrosa z naslovom “Tudi ti si angel” v roke in odprla se mi je na sledeči misli: “Metulji ne vidijo svojih kril, ne vidijo, kako resnično lepi so, a vidijo vse okoli sebe. Zelo smo jim podobni”.

Ker živimo v dualnem svetu, tokrat pisateljevo misel spreminjam v sledeče vprašanje: “Ali se zavedamo celostno, na kakšnem področju bivamo?”

Mesta so  lahko vir kreativnosti, ustvarjanja. So pa mesta na drugi strani tudi vir velike količine različnih odpadkov. Tako se v mestih naučimo živeti na visoki energetski stopnji. Ta energija pa žal sprošča določene negativne energetske bloke, ki imajo negativen vpliv na človekovo zdravje.  Ti bloki so pravzaprav mrtva orgonska energija. Frekvenca te energije je mnogo nižja, kot jo človeško telo potrebuje za življenje. Tako okvarja zdravje.  Če se ozremo na velika mesta po svetu, je v njih vse prepleteno s to mrtvo življenjsko energijo in onesnažuje tudi področje globoko v zemljo, ki je v sami osnovi  izvor zdrave življenjske energije.

Barbara Ann Brennan je približno 15 let delovala strokovno v New Yorku. Tu je skozi svoje delo ugotovila, da če je želela prejeti zdravo življenjsko  energijo, se je ta nahajala več kot 40 m pod zemeljsko površino. Količina negativne orgonske energije  se z vso onesnaženostjo iz leta v leto bolj poglablja. Onesnaženost posameznih mest ima zelo močan vpliv na zdravje ljudi. Odraža se na  delovanju naših možganov, ki potem prenašajo sporočila po telesu. Pri predolgem izpostavljanju tovrstnih vplivov  se telo privadi in postane neobčutljivo. V teh primerih smo prepričani, da živimo v dobrem okolju, prava resnica je pa popolnoma drugačna.

Ko razmišljamo o našemu bivanju v odrasli dobi,  veliko ljudi želi živeti tam, kjer so preživeli svoje lepo otroštvo. V otroštvu smo bili bolj dovzetni za stik z naravo, zato so tudi občutja močnejša. Če smo preživeli lepo otroštvo, naši spomini med seboj  povežejo našo dušo in telo. To občutje zelo dobro vpliva na naše zdravje. So pa osebe, ki niso imele srečnega otroštva. V teh primerih si želijo živeti drugje, v novem okolju in v novem podnebju. V tem primeru je to za njih bolj zdravilno.

Kraj našega bivanja, kjer najraje živimo,  je povezan s konfiguracijo različnih zvrsti energij iz našega okolja – gozdovi, planine, morje…Navajeni smo tudi na določen razpon in moči energije, ki nas preveva skozi naše telo. Za nekoga je določena količina normalna, za nekoga drugega jo je preveč ali premalo. Navadimo se bivati v določeni odprtosti do okolja.

V praksi svojega življenja ne želimo kaj preveč spreminjati. V skladu  s tem tudi izbiramo svoje življenjsko okolje. Če se zavestno odločimo za spremembo, v novem kraju lahko potem zaživimo celostno in srečno.

Gotovo ste že slišali za feng šuj. Feng šuj sloni na prepričanju, da vse, kar delamo, gradimo, ustvarjamo,  vpliva na naše bivanje v prostorih. Po metodi feng šuja se uskladi energije posameznika in vesolja s pomočjo pravilnega postavljanja predmetov in zgradb. Naj navedem en tipičen primer. Zelo pomembno je, kam so obrnjena vhodna vrata in kaj je pred njimi. Če je pred temi vrati zid, je potem moten naravni pretok energij in izgublja se energetska povezava med nami in našim domom. To posledično lahko povzročadoločene  blokade tudi na drugih področjih življenja. Po zakonitostih feng šuja je pomembno, da poznamo energetske vplive določene pokrajine. Potrebno je poznati tudi položaj in smer vodnih tokov glede na hišo, položaj zvezd, vreme, barve, živali, oblike, urejenost okolja…..

Feng šuj tudi na nadzorovan pretok energije vpliva na kraje, kjer preživljamo npr.: prosti čas. Poglejmo primer zrcala, ki je na nasprotni strani vhoda – odseva vse prihajajoče negativne energije, ki vstopajo v prostor. Za dobro zdravje, počutje, obilje  se usmerja tudi zvok.

Za zahodnega človeka marsikaj, kar uči feng šuj – nima pomena.

Iz zgoraj zapisanega  vam toplo priporočam, da o svojem bivanju temeljito razmislite in premislite.

Ko se odločate o novem kraju bivanja – so pomembna sledeča vprašanja:

  1. Kakšen tip pokrajine vam je za življenje všeč? Če trenutno ne živite v takšni pokrajini, se vprašajte, kaj lahko storite, da boste občasno lahko odšli v takšno pokrajino?
  2. Kateri del te pokrajine vam je najbolj všeč? S tem je seveda pogojena gostota naseljenosti.
  3.  Kje živijo osebe, s katerimi ste in želite biti tudi v bodoče v komunikaciji?
  4.  Ste si morda kdaj  želeli živeti v določenem kraju, pa tega do sedaj še niste storili?
  5. Katere neizpolnjene potrebe bi v primeru selitve zadovoljili? Ali lahko tovrstne potrebe uresničite v kraju, kjer trenutno živite?
  6.  Ali morda ostajate v trenutnem kraju zato, ker se z določeno zadevo izogibate nečemu, s čimer se ne želite srečati? Ugotovite vzrok, na podlagi  katerega se boste resno odločili za selitev da ali ne.

Naj bo za danes dovolj. Ker je današnja tematika bila vezana  tudi na naše bivanje, prisluhnimo znani slovenski narodni pesmi.

Do naslednje srede – srečno.

Vaša Ida