Lep pozdrav  vsem skupaj, dragi moji bralci in bralke “sredinih novičk”.  Morda  sem dala malo pravokativen naziv današnji vsebini. Verjetno je marsikoga izmed vas v življenju že stalo več, kot bi bilo potrebno, če bi se določenega popravila okvare lotili dovolj zgodaj. Lahko samo pomislimo, kako je z delovanjem različnih delov avtomobila, da nam postane okvara večja, če ne odpravimo pravočasno manjše okvare. 

Ta slovenski pregovor pa lahko apliciramo tudi na naše zdravje ali različne življenjske situacije. Če  ne  odreagiramo in ne pozdravimo določene bolezni, ko je še v samem začetku, lahko zaradi  “naših prvih dveh faz (zanikanje in jeza)  plačamo visoko ceno lastnega zdravja.

Za uvod  sem  odprla knjigo z naslovom “Tudi ti si angel- Žarek upanja” vsestranskega umetnika Janeza Štrosa  na strani, kjer je napisana njegova sledeča misel:

“Vse poti so v tebi, znotraj v srcu. Ti si stvarnik svojega življenja. Le ti imaš zdravilo zanj. Ti imaš ključ do svoje sreče. Ni pomembno, kje, kdaj, zakaj. Le zaupaj svojemu srcu, on že ve, kaj je prav zate. Čas je, da dobi, zasluži si, najboljše darilo od tebe, da ga slišiš in spoštuješ. Začuti toplo energijo ljubezni, ki prihaja iz njega. Položi roko nanj, začuti njegov utrip. Ko boš pripravljen,vprašaj svoje srce, vprašanje, za katerega želiš odgovor. Odgovor ne bo prišel, tu in zdaj. Lahko pride, ko nanj pozabiš, a prišel bo, morda ga takrat niti pričakoval ne boš, a prišel bo.”

Besede pisatelja in slikarja Janeza Štrosa nam prinašajo pomembno sporočilo, da smo mi kreator svojega življenja in edino mi imamo zdravilo zanj, smo svoje sreče in dodajam tudi svojega zdravja kovači.

V predhodni  “sredini novički”  sem zaključila z drugo fazo, kjer se klient srečuje z raznimi emocionalnimi občutji. Faza jeze se pojavi, ko se kljub odločitvi za zdravljenje, zdravstveno stanje klienta ne izboljša. Jezen je predvsem na zdravilce, kot tudi zdravnike. Potem se pa začne spontano oblikovati tretja faza v tem procesu – to je takoimenovano barantanje. Podzavestno postane klient dober ter skuša dobiti, kar hoče. Po tihem v sebi se lahko pogovarja z Bogom. Tega navzen ne pokaže in ne prizna. V sebi občuti krivdo, da ni bil povezan z njim, ko je bil še zdrav. Za ta občutja krivde je za klienta dobro, ali jih pošlje  v svetlobo, izroči Bogu, svojemu angelu varuhu, kot pač čuti v sebi. Tako se lahko izogne depresiji.  Četrta faza zdravljenja je depresija. Ta se lahko zgodi osebam, ko imajo zelo malo svoje življenjske energije, ko so izgubili upanje, da se jim bo uspelo  rešiti ali bolezni ali druge situacije. Z masko zakrivajo  navzven, da jim ni mar za ugodno rešitev, resnica pa je popolnoma drugačna. Še kako jim je mar za ugoden rezultat oz. rešitev. Ljudje v tem stanju postanejo žalostni. Žalosti ne želijo pokazati in tako postanejo potrti in začnejo bežati pred drugimi. Zapadejo v depresijo. 

Sedaj   poglejmo na samo depresijo še s človekovega energetskega polja. To pomeni, da je pretok energije skozi življenjsko polje blokiran. Govorimo o  zatrtih čustvih oziroma depresiji. Obstajajo pa trije vzroki za depresijo. Eden izmed vzrokov je zanikovanje povezano z barantanjem. Zdravje iščejo osebe po napačni poti, ker si zatiskajo oči  pred resničnim  stanjem diagnoze, bolezni ali druge življenjske situacije. Rešitev bi lahko iskali z odprtim srcem.  Drugi vzrok za depresijo je občutek izgube. Kaj to pomeni v življenju? Tako v bolezni ali drugi življenjski situaciji se moramo nečemu odpovedati (razvada, del telesa, sprememba okolja…)

Tu pa je zelo pomembno, da si oseba dovoli fazo žalovanja. Če namreč blokira fazo žalovanja za izgubo, oseba lahko svojo depresijo samo še poglobi. Človek je namreč ustvarjen  tako, da je za vsako izgubo potrebna tudi faza žalovanja. Po fazi žalovanja sledi faza sprijaznenja.  Tretji vzrok za nastanek depresije so zelo agresivni in invazivni načini zdravljenja (kemoterapija, anestezija, operacija). Spremeni se v teh postopkih kemično delovanje v samem telesu in povzroči nastanek depresije. Na ravni energetskega nivoja se zaradi teh grobih posegov zaustavijo, pretrgajo ali upočasnijo energetski pretoki. Ko učinki zdravil popustijo, se tok energije počasi postavi nazaj v delovanje.

Depresijo osebe doživjajo na različne načine. Eden izmed njih je  samoobtoževanje in samoočitanje, ki lahko pripelje do dodatnih fizičnih blokad v samem telesu. Ko oseba spusti fazo samoobtoževanja in samoočitanja, stopi v fazo sprijaznenja.  O tem pa več prihodnjič čez 7 dni.

Vsem ženam izrekam iskrene čestitke ob prazniku  “Dneva žena”, po krščanskem izročilu pa tudi čestitke  “vsem moškim”dva dni kasneje. Oglejte pa si čudovit video “Vse najboljše ob prazniku dneva žena”, ki prebudi srce in vse lepo v njem. Hvala avtorici  tega videa za vso vtkano srčnost.

Na snidenje naslednjo sredo.

Vaša Ida