Teden je naokrog in nova “Sredina novička” je spet na obzorju. Ko razmišljam o sporočilu slovenskega pregovora iz naslova današnje “Sredine novičke”, se mi utrne sledeča misel: “Ja, ko se naučim biti v stiku s seboj, ko spoznam in najdem pot k svoji duševni in  fizični ozdravitvi, me življenje nagradi z zdravjem, z novim pogledom na življenje, z novimi zastavljenimi in realiziranimi cilji. Življenje me nagradi, da sem svobodno to,  kar sem, brez maske na obrazu in besedah. Kot ponavadi, tudi danes vzamem knjigo vsestranskega umetnika Janeza Štrosa v roke in se mi odpre na sledeči misli:

“Konec še enega dne. Naj ti povem? Po vsem povedanem, boš razumela. Ta svetloba ni čakala na koncu poti, veš čas je bila tu, v meni, ob meni. Ves čas sem jo nosil v sebi, le našel je nisem. Spomnim se, ko sva se našla, kako je zašepetala. Lahko noč in sanjaj najlepše sanje, tisto, kar si najbolj želiš, sanjaj vse dokler se sanje ne uresničijo. Vsako življenje, so le sanje. Upanje na boljši jutri. Vsaka naša želja določi vlogo jutrišnjega dne. Življenje, podobno je reki, hitro teče, a ne veš, kje se razlije.” (Tudi ti si angel- Žarek upanja, 2018)

Izjemna misel v zgornjem citatu, ki se me je dotaknila: Vsaka naša želja določi vlogo jutrišnjega dne.”  Mar  ne bi bilo dobro, da se tega zavedamo v fazi  ozdravljanja in ozdravitve?

Ko se sprijaznimo z določeno življenjsko situacijo oziroma boleznijo, se v  tem obdobju  na nov način povežemo s seboj. To je obdobje, ko potrebuje vsak posameznik različno dolgo obdobje, da spozna sam sebe. Nekomu paše, da  se odmakne v samoto, nekomu pomaga rekreacija. To lahko traja od nekaj tednov do nekaj mesecev. Med tem okrevanjem oseba ponovno odkrije svoje pozabljene plati sebe ali pa celo odkrije nove, ki jih do sedaj  sploh še ni poznala. V njej  se prebudi nova svetloba. V tej novi svetlobi oseba spozna svoje nove notranje vire. In to je kot pravo novo rojstvo. Tako začne oseba doživljati svojo preteklost in sedanjost na nov način. Preteklost se tako lahko ozdravi. To se zgodi samodejno, ko oseba   spremeni odnos do življenja.

Zavedati se moramo dejstva, da se zdravljenje začne na domačem pragu.  Tako se potem holografsko širi preko vsega življenja in tudi planeta. S tem, ko oseba zdravi sebe,  istočasno zdravi tudi planet. Vsa ta predanost ozdravitvi izvira iz ljubezni.

Ko oseba ponovno ozdravi tako  na duševnem in  fizičnem nivoju, pride še sedma faza tega celotnega procesa – to je ustvarjanje novega življenja. Življenje te osebe se spremeni čisto v vseh pogledih. Pokažejo se mnoge spremembe in priložnosti, po katerih je ta oseba dolgo hrepenela, ker so bile na videz nemogoče ali nedosegljive. Oseba tako postane bolj poštena do samega sebe, v sebi odkrije nove načine sprejemanja sebe, za kakršne  preje ni bila dovzetna. Navznoter postane oseba bolj ponižnejša, polna vere,  resnice in ljubezni do samega sebe. In tako notranje spremembe samodejno sprožijo tudi zunanje spremembe. Le  te  pa  izvirajo iz ustvarjalnih sil in se potem holografsko širijo po vsem življenju osebe. Začnejo se odpirati tudi nova prijateljstva. Oseba lahko celo spremeni svoj poklic, spremeni odnos do dela. Lahko se celo preseli v drug kraj. Vse navedene spremembe so po ozdravitvi zelo pogoste.

Tako smo obdelali vseh sedem faz, ki jih doživljamo v času duševne in fizične ozdravitve.  Naslednjič pa  bomo  pobližje  spoznali povezavo med različnimi človekovimi potrebami in posameznimi ravnmi  človekovega energetskega polja.

Mar ni res življenje  samo največji čudež od spočetja do smrti? Kako so prepletene vse ravni človeka in med seboj povezane s točno določenimi zakonitostmi?

Za zaključek današnje Sredine novičke ” pa si lahko vzamete še nekaj trenutkov in poslušate  sledečo pesem, ki je povezana z današnjo tematiko.  

Do naslednje srede – srečno in hvala vsakemu izmed vas, da lahko skupaj osebno rastemo na naši poti življenja. Tako spreminjamo sebe in svet na bolje.

Vaša Ida