Lep pozdrav vsem skupaj. Teden je naokoli. Kakšen se vam zdi kaj naveden rek v naslovu današnje “Sredine novičke”? Se vam zdi morda malo navihan, resničen…? Prepuščam prosto  pot vaši domišljiji. Z napisanim rekom sem vam podala prvi namig, o čem vam bom danes pisala. Preden pa se lotimo današnje teme, pa zopet vzamem v roke knjigo Janeza Štrosa “Tudi ti si angel”

Le na kateri misli se mi bo danes odprla? Preberimo si jo in se malo zamislimo nad njeno vsebino: ” Toda, pogledal boš in videl. Oblake, ki so zakrili sonce, noči brez meseca, videl boš nesrečo, žalost na obrazih, videl boš solze. Pogledal boš in videl, bolezen, osamljenost, videl boš strah in bedo. Videl boš in se vprašal.

Kako obrisati solze? Kako pregnati strah in bedo? Naj zakričim iz dna duše, tam kjer me lahko slišijo. Poglej, oči ti povedo. Želim, da se vsi veselijo življenja, želim zdravja, smeha, prijatelje in miru za vse nas. Oči bodo vprašale. Lahko to naredimo za vse nas, si bomo potem rekli, človek sem, bomo takrat našli dobro v sebi, začeli uživati življenje.

Naš vsestranski umetnik Janez Štros nam je z besedami, ki so prihajale iz globin njegove duše , podal tematiko, da lahko razmišljamo o našem smislu življenja, o nas samih, o naši osebnosti, ali slišimo druge, ko imajo solzne oči, ko so prestrašeni, ko živijo v bedi? Kako pomemben je glas, zvok vsake črke….vse ima vpliv na naše avrično polje. 

Zdravilci, bosonogi zdravniki  različnih tradicij uporabljajo zvok za zdravljenje. Z različnimi toni danes zdravilci s pomočjo zvočnih terapij ljudem spreminjajo avrično polje in jim pomagajo pri hitrejšem zdravljenju.  Tako lahko z glasom skozi posamezne energetske centre uravnamo fizično in energetsko telo. Tako je tudi dr. Barbara Ann Brennan pri svojih terapijah pomagala klientom. Določene zvoke je posnela na magnetofonski trak in klient je to v miru poslušal v ležečem stanju dvakrat dnevno. Skozi nekaj dni mu je dodala nove zvoke. Tako se je njegovo energetsko in fizično telo uravnalo s pomočjo različnih zvokov.

S toni so se odpravljale energetske blokade, telo se je energetsko napolnilo, sčistile so se posebne energetske linije avričnega polja. Spodbujena je bila z zvoki rast novega tkiva. Zvok pomaga pri zaustavitvi krvavitev, pomaga pri odvajanju vode. Z določenimi zvoki se iz telesa odstranjujejo določeni paraziti,  se uničujejo njihova jajčeca. S kombinacijo različnih tonov in podtonov je dr. Barbara Ann Brennan prišla do tonov za posamezne energetske centre. Kombinacija tovrstnih zvokov je pri klientih povzročila da so si lahko hitro predstavljali določene barve.  S pomočjo zvočne tehnike se namreč spreminja avrično polje na vseh ravneh.

Mnoge raziskave kažejo na dejstvo, da je zvok neposredno povezan z obliko. Verjetno vam je poznan fizikalni poizkus, ko na kovinsko ploščo naložimo pesek in potem skozi njo pošljemo določene tone in se potem zrnca peska oblikujejo v različne vzorce. Ko se ukine zvočna intonacija, se zrnca ponovno razdelijo po kovinski plošči glede na njihovo težnost.

Dr. Guy Manners in Jening sta delala poskuse, da jima je uspelo končno s pomočjo 5 frekvenc oblikovati tridimenzionalno obliko. Dvajset let je dr. Guy Manners preučeval ta pojav in ugotovil tonske kombinacije, ki ustrezajo posameznim organom v telesu. To je tako imenovani simatični instrument za simatično terapijo. Tovrstna terapija pospeši zdravljenje.

Zato je še kako pomembno, da se zavedamo dejstva, da čisto vsak zvok vpliva na naše avrično polje. Začeli pa smo šele dojemati, kako različni zvoki vplivajo na naše zdravje. Poskrbeti je potrebno, da je naše telo čimmanj obkroženo s hrupom.

Glasba izredno vpliva pri zdravju in umirja avrično polje. Za danes bom zaključila to tematiko. Vzemite si nekaj trenutkov in prisluhnite sledeči posebni  glasbi.

Do naslednje srede srečno.

Vaša Ida