Lep srčen, zunaj tudi zasnežen sredin dan vam želim. Vesela sem, da lahko v pismeni obliki povem svetu, to kar čutim, to kar si želim  in kar bi bilo dobro, saj smo samo gosti na naši materi “Zemlji”, do katere  bi morali biti korektni v vseh njenih danostih.  Pa smo v resnici?  Odgovor si boste našli sami.

Letošnje leto mi je očitno namenjena kot spremljevalka “Sredine novičke” knjiga Janeza Štrosa: Tudi ti si angel – Ko govori duša. Je izjemen uvod v današnjo tematiko. Resnično si vzemite čas in se odprtega čutečega srca prepustite globini sporočila vsestranskega plemenitega človeka – slikarja in pisatelja Janeza Štrosa 

Poglej v dlan, videl boš svoje življenje, videl boš zapisan vsak dan  življenja. Videl, življenje je čudež, vsak trenutek je čudež. Ne da se ga vzeti kot nekaj samoumevnega. Vem, pomislil si na vse preizkušnje, bolečine, na tisoč in eno stvar, vendar je še vedno čudež.

Vse to je tu, ob tebi, s tabo, obstaja, vse to so izkušnje. Kaj pa, če so izkušnje, eden največjih čudežev v življenju? Pogosto se ujameš v dramo življenja, v zgodbo samega sebe. Doživiš dan, ko si pomislil, da je življenje kruta šala, ko se boriš sam s seboj, ko se boriš s čustvi. A vedno se obrneš k veselju in ljubezni, ki jo nosiš v duši. To so čustva, ki te spremljajo, ki si jim dovolil, da  jih začutiš. Sprejel si jih. Spoznal si, da je največja resnica v tišini. 

Sprašujem vas, ali ste se resnično poglobili v sebe, pokukali v svoje najbolj skrite kotičke vašega srca in duše? Kolikokrat v življenju ste se želeli zakriti pred svetom in zanikati sebe? Sedaj je resnično končni čas, da se prekine svetovna maškerada, da človek človeku postane resnično človek, drugače “zbogom civilizacija, zbogom življenje”. Kam nas je pripeljalo naše okolje, naša zgodovina, naša tehnologija, posamezni voditelji, ki krojijo usodo vsega človeštva?

Na meni in tebi je dolžnost do matere “Zemlje”, do vseh njenih darov, kateri  “sveti del”  so tudi naša življenja, da jih spoštujemo, cenimo, jih imamo radi in lepo ravnamo z njimi.

Da pa lahko delujemo usklajeno, pravilno, dobro, da najdemo bistvo svojega obstoja na tem planetu, s kakšnim namenom smo bili poklicani v to življenje – mora naše telo delovati brezhibno.

Namreč, ko naše telo deluje brezhibno, je sposobno sproščati veliko ustvarjalne energije in posledica tega delovanja je kreativna osebnost, ki lahko doprinese obilo dobrega za celotno družbo. Če pa se ozremo samo v ta sedanji čas, lahko ugotovimo, da imamo ljudje  globoko v sebi tudi različne blokade, da bi lahko imeli možnost pokazati svetu svojo ustvarjalnost.

Ko razumemo delovanje ustvarjalnih energij ter kako delujejo in učinkujejo, jih lažje v življenju uporabljamo za sprostitev, za zdravje, za ustvarjanje in tudi za zdravilstvo. Pomembno je namreč, da razumemo odnos med ustvarjalnimi energijami in naravnim plimovanjem ustvarjalnega procesa, ki se dogaja v nas. Ustvarjalni proces  upravljajo polja življenjske energije.

Na teh poljih se namreč rojevajo različne življenjske okoliščine, različni dogodki ter izkušnje vključno z materialnim svetom. Ustvarjalne energije imajo več dimenzij. Po mnenju dr. Barbare Ann Brennan obstajajo vsaj štiri dimenzije. Vsako izmed njih je moč zaznati z višjim čutnim zaznavanjem. Izkušen zdravilec seveda lahko vpliva na to polje.

Prva raven oz. dimenzija je človeška raven – fizično okolje. Naš fizični svet, kot ga  vidimo in občutimo, ohranjajo globlje ležeči svetovi energij in zavesti.

Takoj pod fizičnim svetom se nahaja polje vesoljne oziroma življenjske energije. To je  avra oz. človekovo energetsko polje. Ta druga raven je kot mreža, na kateri počiva ves fizični svet. Res pomembno je vedeti, da vse kar nastane na telesni ravni, mora obvezno prej nastati v svetu življenjske energije. Vsaka oblika, ki obstaja, mora najprej obstajati na strukturiranih ravneh energetskih polj. V to dimenzijo so vključene tudi energije človekove osebnosti. Vsako čustvo, ki ga zaznamo, občutimo, obstaja na ravni polj življenjske energije. To se na telesni ravni lahko odraža kot prijazen nasmeh, grd pogled, način, kako nekdo hodi….

Pod človekovim energetskim poljem se nahaja raven hare, kjer se nahajajo naše intence  (različna nagnjenja, določene težnje, usmerjenost). Naša usmerjenost oz. naše intence so v našem ustvarjalnem procesu zelo pomembne. Kadar v naši podzavesti domujejo neuravnotežene ali nasprotujoče si intence, se takrat bojujemo proti sebi in s tem blokiramo ustvarjalne procese. Ko se naučimo svoje intence uskladiti s samim seboj in z okoljem, v katerem živimo in delujemo, odpiramo poti neizmernemu ustvarjalnemu potencialu.

Pod ravnijo hare pa se nahaja tako  imenovana jedrna zvezda, ki je osrednje bistvo našega bitja. Fizično se nahaja približno 5 cm nad popkom. Tu je jedro naše ustvarjalne energije. To je namreč prostor  božanskega v človeku oziroma raven našega notranjega izvira. Iz tega notranjega vira izhaja vsa naša ustvarjalnost.

Za popolno ustvarjalnost je potrebno, da morajo energije in zavest z ravni bistva preiti vse štiri dimenzije. Morda sem vam odstrla kanček novega poznavanja strukture delovanja našega telesa.

Za danes bom zaključila s posebno mislijo, ki mi je namenjena za zaključek te današnje “Sredine novičke” in vem, da je namenjena tej tematiki.

Kaj pomeni iskati in povezovati vse 4 ravni energij v našem bivanju, nam lepo predstavlja zaključna misel današnjega članka in nam pravi takole:

Leta so minevala, pa sem se še vedno boril s svojim odklonilnim odnosom pred neznanim. Počasi pa sem vendarle začel spoznavati svojo dušo. Skozi slikanje sem jo spoznaval. Težko mi je bilo verjeti, da komuniciram s tem modrim notranjim glasom, spoznati , razumeti to notranjo izpoved. Jezik naše duše je ljubezen, ko odpiramo srce ljubezni, odpiramo srce duši ( Janez Štros, Tudi ti si angel, Ko govori duša, 2018).

Do naslednje srede na snidenje in vse dobro. Naj vas zapelje priložen izsek slike Janeza Štrosa v igro barv in poiščite v njej kakšno zgodbo. Morda vam želi kaj povedati.

Vaša Ida