Zanimiv slovenski pregovor v samem naslovu današnje “sredine novičke”mar ne ? Preden pa nadaljujem vsebino današnje “sredine novičke” pa sem vzela v roke knjigo Tudi ti si angel ( Janez Štros, 2017) in se mi je odprla  na sledeči misli, ki se prav gotovo prilega današnji vsebini na poseben način. Misel pa je sledeča:“Poglej me v oči, povej, kaj želim. Želiš biti kamen tej reki, planina vetru, veja ptici, voda ognju, ogenj vodi in sreča žalosti.

Pisatelj nam je dal  to misel v globok razmislek. Da, zdravo avrično polje nam pomaga k realizaciji zgoraj navedene misli. Sedaj pa se vračam k nadaljevanju glavne teme današnjega članka.

Ste kdaj pomislili, od česa zavisi vaše dobro počutje v določenem okolju? Odgovori so lahko različni. Pa si odgovor  oglejmo še s vidika energetske medicine. Zanimivo je dejstvo, da od tipov energij, s katerih se sestoji naše avrično polje, zavisi, kakšno vreme nam je najbolj všeč. Določena posebna nagnenja so odvisna od tega, kaj se ujema na eni strani z energijami avričnega polja in kakšen pretok energij nam najbolj ustreza. Nekaterim osebam je všeč menjavanje letnih časov, drugim bolj ustreza enakomerna toplota čez vse leto. Nekateri imajo radi bolj mokroto. 

Dež, nevihte, ozon v zraku pred dežjem in sam dež pomagajo pri čiščenju avričnega polja. Povečano število negativnih ionov v zraku namreč stimulira avrično polje, ga polni z energijo in s tem pospešuje pretoke v organizmu. Enim to ustreza, drugi se plašijo te situacije.

Sonce nas tudi obsipa z energijo prane oz. orgonsko energijo. To energijo lahko tudi vidimo s prostim očesom, če zremo v nebo. Zagledamo svetlobne točke, ki vijugajo sem ter tja. V sončnem vremenu se premikajo hitreje in pozitivno vplivajo na naše počutje. V primeru oblačnosti se količina orgona zmanjša, lahko celo potemni, pretok je počasnejši in človek je v tem času lahko bolj utrujen, nerazpoložen.

Še eno zanimivo dejstvo je, kako je veliko orgona prisotnega v planinah, kjer je dosti snega, sončnega vremena in svežega zraka. Švicarske Alpe so eden izmed teh biserov in ljudje prihajajo s teh počitnic pomlajeni – ravno zaradi bogate količine orgona.

Število depresivnih obolenj je sploh prisotno tam, kjer je zmanjšana količina orgona v atmosferi. Tako se prebivalci doma iz Severne Amerike odpravijo na dopuste v sončne kraje, sončne planine ali morje z veliko količino sončnih žarkov.  Pomembno je seveda, da smo na soncu omejen čas, da smo zaščiteni s kremo, na začetku z najvišjim faktorjem, potem jo postopoma lahko zmanjšujemo. Seveda pa je od vsakega posameznika odvisno, kolikšna mera sončenja je zanj najbolj primerna.  Če se predolgo sončimo in opečemo, ne opečemo samo kože, temveč tudi prvo raven avričnega polja. Tako sončni žarki prodirajo skozi energetsko polje,  ki se začne drobiti in razpoka kot steklo. Vsak posameznik ima svoj prag občutljivosti, kako dolgo je lahko na soncu. da se ne bi izpostavljal negativnim učinkom sončenja, kot so izčrpanost, vročinski udar, opekline, kožne reakcije. Glede na navedena predhodna dejstva ni nič čudnega, če se sproži zaradi preveč sončenja kožni rak. Sama krema z zaščitnim faktorjem odbija škodljive sončne žarke, ne odbija pa sončeve energije, ki prodira v naše energetsko telo.

Morje tudi krepi energijo v zraku. Vlažen slan zrak namreč čisti avrično polje,  odstranjuje vse nečiste vibracijske frekvence, ki so prenizke za ohranjanje življenja. Sprehod ob morski obali širi avrično polje človeka. Včasih se lahko avrično polje poveča tudi za dvakrat ali se celo razširi nad morje.

Kopanje in sončenje, ki je možno ob južnih obalah skozi vse leto, na severnih pa poleti- te osebe napolni tudi trikratno. Kaj to pomeni? Sonce avrično polje polni direktno, slani zrak avrično polje prav tako polni in istočasno čisti. Že samo 20 minutno plavanje v slani vodi globinsko očisti sluz, ki se je skozi temačno zimo nabrala v telesu.

Danes zaključujem, čez teden dni pa sledi nadaljevanje.  Vreme lahko opazimo tudi v okolju, kjer živimo – včasih sije sonce, včasih je oblačno…..pa prisluhnite simpatični družini, kjer jim na veliko sveti sonce.

Na snidenje do naslednje srede.

Vaša Ida