Pretok energije skozi naš energetski sistem je stalen. Vanj vstopajo energije po različnih poteh. Hrana in pijača, ki jo zauživamo,  spada med najnižje fizične frekvence oz. tako imenovane grobe energije in prav tako tudi kisik, ki vstopa skozi nos in nam je potreben za dihanje.

Za življenje  telo potrebuje poleg bolj grobih energij, kot so hrana, pijača in zrak za dihanje, tudi bolj subtilne energije, ki jih naš energetski sistem prejema iz svojega okolja. Le te se nahajajo v zemlji, zraku in vesolju. Te prejete energije se potem skozi energetski sistem  predelujejo v sedmih glavnih energetskih centrih. Ti centri so razporejeni vzdolž našega telesa. Imenujemo jih prevedeno iz jezika sanskrt »čakre«.  Energetski centri so kot vrtinci. V zdravem stanju se ti vrtinci vrtijo v smeri urinega kazalca. Takrat naše čakre  izpolnjujejo svojo glavno funkcijo. Z vsesavanjem energije čakre oskrbujejo vse naše organe in tudi subtilnejšo pomembna življenjska področja.

Če znamo vplivati na delovanje svojih energetskih centrov, smo sposobni na ta način pomagati svojemu telesu na fizičnem nivoju, kot tudi ugoditi ostalim željam in potrebam v življenju (splošno blagostanje). V sebi nosimo določena znanja, vendar ne znamo priti do njih in jih uporabiti. Za odkrivanje teh znanj in njihovo vsakodnevno uporabo nam je energetska medicina kot praktično znanje za njeno uporabo v našem življenjskem vsakdanu. Lahko naredimo tudi zanimivo primerjavo za boljše razumevanje: « V življenju vozimo majhen neudoben avto, v naši garaži pa nas čaka lep udoben avto. Si morda kdo ne želi voziti lepega udobnega avtomobila in se raje prevaža v majhnem neudobnem avtu?«

Sestavni del našega energetskega sistema je energetsko polje oziroma aura. Naša osebna energija se ne more raztezati v neskončnost, zato ima naše telo tudi postavljeno svojo energetsko mejo. Energetska meja predstavlja najpomembnejšo mejo našega bitja in se razteza v razdalji povprečno od 1 metra do 1,50 m oddaljeno od našega fizičnega telesa v odvisnosti od količine energije, s katero razpolagamo. Od te najpomembnejše meje so odvisne tudi vse ostale meje, kot so na primer koža, čustvene meje, sluznice (ustna, želodčna, črevesna)… Kot imamo svoj dom varovan pred nepovabljenimi gosti, tako je tudi z našo auro, saj nas meje aure varujejo pred drugimi energijami, ki nas lahko ogrožajo.

Delovanje naše aure si lahko najlažje predstavljamo z naslednjim preprostim primerom iz našega življenja. V stanovanje, kjer prebivamo, vstopamo in izstopamo. Stanovanje ima tudi okna, ki jih po potrebi odpiramo in zapiramo, da prezračimo prostor. Tako približno je tudi z našimi mejami aure, ki so polprepustne, da  lahko na eni strani izločimo ven iz našega telesa vse, česar ne potrebujemo več in da smo na drugi strani sprejemljivi, kar potrebujemo, kot je na primer ljubezen, nova znanja, izkušnje, spoštovanje……Vse prejeto in oddano je samo energija v različnih oblikah. Zelo pomembno je pri delovanju meja aure, da so te posamezne meje zdrave, da so deluječe in da se sami odločimo, s kom, kdaj, na kakšen način iz svoje bližine si želimo izmenjavo. Primerjavo lahko naredimo z našim stanovanjem, ki ga zaklepamo, ko odidemo po opravkih. S tem načinom določamo, kdo vstopa v naše stanovanje. Če puščamo odklenjenega, je ta varnost manjša in možnost za vstop nepridipravov.

Potrebno je, da vseh 24 ur na dan skrbimo zase, da smo v »budnem« stanju. Če so meje aure šibke, je aura šibka in je tako prazna in polna raznih energetskih blokad.

Za kvalitetno delovanje aure, ki vsebuje paleto življenjskih frekvenc, kot so rdeča, oranžna, rumena, zelena, modra, vijoličasta in lila-bela je potrebno, da je njihova količina zadovoljiva.

Da so te frekvence v zadovoljivi količini, pomeni, da so te barve čiste, jasne, brez kakršnihkoli ovir, da so vibracije fine in subtilne.

Iz vseh čaker sevamo energijo v naše energetsko bio polje – v auro. Ta pa jo ima dovolj, če prva energetska čakra imenovana tudi kot korenska čakra, aktivno pridobiva življenjsko energijo iz zemlje. Zato je izrednega pomena, da je poleg polnjenja ostalih čaker življenjskega pomena funkcija prve čakre – korenske čakre, da s pravilno količino energije oskrbuje tudi auro, ki je posrednik pri vseh medsebojnih izmenjavah in odnosih.

Poznavanje delovanja čaker in aure ne sme biti modna muha, temveč je življenjskega pomena za naše življenje.

Energetska medicina – meni

Storitve

Domov