Teden dni je naokoli in ponovno želim z vami podeliti nekaj misli o naših energijah skozi glasbo in še kaj drugega. Danes pa sem za začetek vzela v roke  knjigo z naslovom dr. Aleksandra Šinigoja “Moč nezavednega uma. Odprla se mi je na sledeči misli:

Bodite pozorni, komu dovolite in komu ne dovolite, da vas hipnotizira. Še posebej bodite pozorni na to, kako hipnotizirate sami sebe.

Ste kdaj pomislili, kako vas poslušanje glasbe lahko hipnotizira? V kakšno stanje vas spravi? Pa smo spet pri frekvencah, ki jih ima zvok na naše celotno telo. Nekatere vrste glasbe lahko povzročajo direktno spremenjena stanja zavesti, druga glasba nas usmerja, da bolj racionalno razmišljamo. Nekatera glasba je odlična za meditacijo. Zvok bobna je zelo koristen za stik z zemeljskimi energijami in služi tudi za odpiranje prvega in drugega energetskega centra.

Različna zvrst glasbe s pomočjo elektronike spodbuja duhovnost. Poslušanje harfe nas močno poveže z našim središčem. Če reno poslušamo pravo glasbo, nas le ta zdravi, nas pomaga ohranjati pri zdravju.  Zanimiovo je dejstvo, da je glasba, ki jo radi poslušamo, sestavljena z določenimi tipi energij, iz katerih je sestavljeno naše energetsko telo. Odvisno  pa je tudi od trenutnega razpoloženja, takrat se odločamo za zvrst, ki ustreza takratnemu trenutku. Včasih je dobro razmisliti, zakaj nam ena zvrst glasbe ugaja, druga pa ne, Lahko se za glasbo, ki nam ne ustreza, skriva določen razlog, morda travma… V partnerskem odnosu je še kako pomembno, da se partnerja dogovorita za sistem, da lahko poslušata oba istočasno glasbo, ki jima ustreza. Se pač dogovorita za tehnične rešitve, a pomembno je, da sta oba zadovoljna.

Potem je tu še poslušanje glasbe, ko so otroci odraščajoči. Takrat je potrebno, da imajo sobe bolj močno izolirane ali pa da si ob poslušanju glasbe otroci nadenejo slušalke. Namreč, ko začne človek odraščati, se v njegovem avričnem polju začnejo razvijati določene energije, ki jih dotična oseba vse do tedaj ni poznala. Skozi celotno energetsko polje se začnejo pretakati  intelektualne kot tudi duhovne energije visokih frekvenc. Tako se porajajo popolnoma nove energije v srčni in spolni čakri. Integracija teh energij v telo se odvija kot pravi boj. V tem obdobju ne gre namreč, da se oseba ločuje od staršev, temveč se uči vstopati v odnose z drugimi osebami in to na načine, ki jih ta oseba do tedaj sploh še ni poznala. Tako želi mladostnik na eni strani oporo staršev, na drugi pa se zaljubi v osebo, ki jo dobro ne pozna.

Določeni generaciji je pomagala ta zid med starši in mladostniki vzpostaviti glasba, da so se lažje ločili od staršev. Takoimenovana rokovska glasba polni prvo in drugo čakro . Pomaga pri navezavi na tretje osebe.  Če se ozremo na romantično glasbo, le ta odpira četrto, to je srčno čakro. Ta glasba osvobaja odvisnosti od staršev in spodbuja odvisnost od skupine vrstnikov. Logično je, če hočejo  izpolniti  določene potrebe odraslih, je še kako pomembno, da se naučijo spretnosti medsebojnega povezovanja in sodelovanja z vrstniki.

Podobno kot ima vpliv zvok na naše avrično polje, ga imajo tudi barve. O barvah in vplivu na naše energetsko telo pa v naslednji “sredini novički”.

Za zaključek pa vam dodajam sliko Janeza Štrosa.……Zagledajte se v njo…….kako se počutite ob pogledu nanjo, kaj vam želi povedati…bodite pozorni na vaše občutke……….ja tudi slika s postavitvijo barv ima svoj namen – pri vsakemu drugačnega in unikatnega.

Obenem pa želim po tej poti Janezu Štrosu srečno  na svetovno Rotary konvencijo v Hamburg v času od 1.6.2019 do 5.6.2019 z uspešno predstavitvijo prvega slovenskega izbranega projekta  “Tudi ti si Angel”.

Hvala Janez, tudi vi ste poseben angel. Naj vam uspe in naj se razpro angelska krila na svetovnem nivoju pomoči potrebnim. Naj ta projekt odpre mnoga srca ljudi……naj naredi transformacijo tega sveta…… lahko smo planet “sreče, razumevanja, brezpogojne ljubezni”….. Naj ta uresničen projekt na svetovnem nivoju prižge iskrice sreče in ljubezni v mnogih srcih ranjenih oseb, ki jim je ta “čuden razvit svet” s svojim odnosom odvzel njihovo dostojanstvo in jih porinil na rob družbe. 

Do naslednje srede srečno.

Vaša Ida