Vsem skupaj prav prisrčen pozdrav. Verjetno so se vam v preteklem tednu dni dogajale različne življenjske situacije –  ste bili odlični v komunikaciji, se vam je lahko morda kje zataknilo in ni šlo vse po vaših planiranih načrtih, ste se počutili zdrave ali pa tudi ne… Vse to se nam dogaja skozi vsakdan življenja.

Danes se bom dotaknila kroničnih bolezni s pogleda energetske medicine, hipnotične regresije, od kje lahko izvirajo in pristopi k  morebitnim lažjim ozdravitvam.

Kronična bolezen- njen izvor in potek zdravljenja s pomočjo hipnotičnih regresij in strokovnih znanj energetske medicine

Ko razmišljamo o preteklih življenjih, imamo kot posamezniki različno razmišljanje, ali obstoji moje preteklo življenje, sem živel v različnih obdobjih na različnih koncih sveta…….. Jaz osebno imam na pogled o mojem preteklem življenju skozi določene karakteristike svojih prednikov po obeh starših. Seveda je tematika preteklega življenja zanimiva tudi za znanost, tako s preučevanjem različne literature, posebej pa tudi s pomočjo hipnotske regresije.

Raziskave hipnotskih  regresij iščejo izvore različnega duševnega trpljenja skozi doživetja v preteklih življenjih. O tem nam govori tudi v knjigi z naslovom “Druga življenja, drugi jazi” avtor Roger Woolger, angleški psihoterapevt. Skozi delo s svojimi pacienti s pomočjo regresije v pretekla življenja ugotavlja, da se je dejansko bolnik sposoben spoprijeti s težavami v tem življenju in jim druge oblike terapije niso kos potem, ko odstrani določeno travmo, bolečino in jo premaga iz preteklega življenja.

Tudi pretekla življenja so  vpeta v zamrznjene duševno – časovne konglomerate in se enako privlačijo in kopiči se podobna energija. Teh energij ne ločujejo časovne razlike, vendar so neposredno povezane z dogodki v sedanjem in preteklih življenjih. Barbara Ann  Brennan je pri svojih klientih na podlagi opazovanja človekovega energetskega polja prišla do ugotovitve, da kronične težave, ki jih je težko zdraviti, da imajo vedno izvor v preteklih življenjih. Barbara je s svojimi zdravilskimi sposobnostmi in strokovnimi znanji z zdravilnim polaganjem rok olajšala energetskemu polju, da je ta travma prišla na površje oz. bolečina. Tako je potem možno pomagat klientu postopoma do boljšega telesnega in duševnega počutja. Pri takšni terapiji klient lahko uvidi povezavo med zdajšnjimi življenjskimi okoliščinami in med delom na preteklem življenju. Na takšen način pride do sproščanja celotnega duševno- časovnega konglomerata in ne igra nobene vloge v današnjem življenju. Klient se je sposoben na nov način spopasti s problemi sedanjega življenja, jih lažje reši in zaživi lahko bolj kvalitetno življenje.

 Izvorna bolečina in pomen izvorne rane v našem življenju

Izvor same bolečine je gotovo globlji kot pa sama energija, ki ima blokade zaradi določenih travm, osebnih prizadetosti ali pa preteklih življenj. Izvor ima namreč v prepričanju, da je vsak od nas popolnoma sam, da je ločen od Boga in istočasno ločen od drugih. Marsikdo si namreč individualnost predstavlja tako, da mora biti ločen od Boga in drugih. Tako pride do situacije, ko se lahko začnemo ograjevati od vsega, svojih najbližjih, prijateljev, skupine ljudi, naroda in Zemlje. Ob takšnem prepričanju pa nas je dejansko strah. Strah pa je  izvor vseh naših negativnih čustev. Ko si enkrat skreiramo tovrstna negativna čustva, se ločimo tudi od njih. In tako samo stopnjujemo proces ločevanja in se potem poraja vedno več iluzij, še več trpljenja, vse dotlej, dokler tega procesa ne obrne proces na osebnostnem nivoju. Ključ do celotne spremembe je sprememba odnosa – ljubezen do vsega in povezanost z vsem, kar je.

Ker je sama tematika težka, bodi za danes dovolj. Naslednjo sredo se bom dotaknila  teme o ljubezni in kako znamo v življenju kreirati tako imenovani “maskirani jaz”, ki prekrije samo izvorno bolečino.

Življenje je resnično največji čudež, s tem tudi ustvarjeno človeško telo, ki je tako zapleteno in dovršeno kreirano do najmanjših delcev, da o njegovem delovanju, ki je nekaj izjemnega, sploh ne razmišljamo.

Če si samo pogledate določene obrazložitve s področja epigenetike, vam bo dalo za razmišljat….

Naprošam vas do naslednje srede, da malo razmislite o svojem življenju, ali hodite kdaj okrog z “masko”, v sebi pa se počutite popolnoma drugače, samo da ustrežete ali ugajate nekomu v določeni družbi……Ali ste kdaj razmišljali, kako nam trenutne družbene norme oblikujejo “maskirani jaz” in smo v resnici daleč stran od stika s seboj, s svojim izvorom, daleč stran lahko tudi od svojih najbližjih…. Vsakodnevno je veliko maskiranih jazov, za kar sploh niso potrebne zunanje “fizične” maske. Podrobnosti vam predstavim čez teden dni.

Do naslednje srede vsem bralcem in bralkam moje “sredine novičke” na snidenje in vse dobro.

Ida