Dragi bralci in bralke današnje “Sredine novičke”  lepo pozdravljeni. Le kaj ste si mislili, ko ste prebrali današnji naslov? Kakšni občutki so vaš obšli, se vam je morda prebudil spomin? Verjetno ste marsikaj začutili, tudi jaz. Preden vam razkrijem še kakšno vajo, ki je povezana z ljubeznijo do sebe pa si skupaj preberimo, kaj nam danes sporoča pisatelj  Janez Štros skozi pisano besedo iz knjige “Tudi ti si angel”

Ni nam treba iskati, da bi drugi razumeli naš svet. Mi smo kreatorji svojega sveta, ljudje, ki v njem živijo, so nam učitelji. Ko pričneš poslušati svoje srce, govor svoje duše, svoj notranji glas, naletiš na vrata ljubezni. Lastne ljubezni. Vrata v neki novi svet, svet v tebi, okoli tebe. Svet veselje in smeha. Svet mavričnih oblik, glasov v barvah. Svet naše duše, našega srca. 

Zanimivo, kako se nam misli z namenom zlagajo v določeno celoto. Pred tednom dni sem vas nagovorila, da izvajate določene vaje, ko ste napolnili svoje telo in sebe z ljubeznijo.  Danes pa sledi nova vaja. Naprošam vas, da se osredinite na določeno stvar ali na določeno osebo, lahko tudi na vrtnico, na žival ali otroka. To je tisto nekaj, kjer lahko z vso lahkoto občutite ljubezen. Če je to vrtnica, si jo ogledujte, občudujte njeno lepoto, občudujte njen vonj. Poskušajte začutiti tudi strukturo listov vrtnice. Dovolite si občutiti, kako ste povezani z njo.  Morda se vam je zdela ta vaja malo  “čudna” . Bila je namreč samo uvod v sledečo vajo.  Znotraj sebe ste vzbudili močna čustva ljubezni. Ta čustva sedaj prenesite na sebe. S seboj počnite enako, kot ste počeli z vrtnico. Izkažite svojim delom spoštovanje. Za začetek si oglejte svoj najljubši del telesa, potem pa si oglejte tudi vse svoje dele telesa naprej. Dotikajte se svojega telesa, ga gladite. Tudi poduhajte različne dele telesa (vonj kože na roki je različen od vonja na nogi….). Imejte radi svoje telo. Tudi ogovarjajte ga. Vaje je potrebno, da jih delate vsak dan, da se jih navadite in da jih zlahka lahko izvajate. Dajem vam za primer: Ogledujte si svoj nos, svoj obraz, svoje prste na roki, svoje oči….svoje roke v celoti, morda mišice na rokah…..

Sedaj pa se lotimo malo težje vaje. V začetku to vajo izvajajte kratek čas, potem jo pa lahko podaljšujete tja do deset minut. Sedite pred ogledalo, si poglejte v oči in se ljubite, imejte se radi. Ne dovolite si, da bi se začeli za karkoli obsojati. Dosti ljudi, ko se pogleda v ogledalo, vidi najprej tisti del, kar naj  bi bilo po njihovem narobe in česar dejansko pri sebi ne marajo. Če se zalotite pri tem dejanju, nemudoma spremenite sovraštvo do sebe v ljubezen do sebe. Bodite prijazni do sebe. Glejte se globoko v oči. V njih boste videli oz. začutili hrepenenje, ljubezen…..Opazujte lepoto vaših las in oči, kako lepi ste. Poteze so izraz vašega duha. Poiščite in najdite svojega notranjega otroka. Opazujte ga, kako je srečen, poln ljubezni in začudenja. Sedaj si pa poglejte v ogledalu še druge značilnosti te osebe: “Le kaj počne v življenju, kako so ga izoblikovale njegove radosti, hobiji”. Dobro si oglejte vse znanje, katerega čuvar ste vi sami. Za katero stvar je ta človek sploh prišel na svet?Kakšna so njegova hrepenenja? Kako mu lahko vi pomagate, da jih lahko spolni? Imejte radi človeka v ogledalu, ljubite ga in vse, kar je.

Za danes bo popolnoma dovolj, da osvojite te vaje do naslednjič…..Želim vam obilo zabave.  Za zaključek pa, kot po navadi, nekaj simpatičnega in ljubkega primerno prvim septemberskim dnem. Gotovo se vam bodo prebudili kakšni ljubki spomini, prebujen bo lahko vaš notranji otrok. Uživajte, v prostem času  pa pridno vadite.

Do naslednje srede pa srečno!

Vaša Ida