Prisrčno pozdravljeni dragi moji bralci in bralke “sredine novičke”. Danes bomo še raziskovali,  kako je z energijami, kjer se gibljemo in živimo. Za začetek, kot je že v moji ustaljeni navadi, sem vzela v roke knjigo Janeza Štrosa z naslovom “Tudi ti si angel” in se mi je odprla na sledeči misli:“Če bi vsakič, ko sem pomislil, … imel vrtnico, bi lahko hodil po svojem vrtu vrtnic, vedno.” Ta misel se mi je že odprla. Ima poseben namen za danes. Še kako je povezana z današnjo tematiko.

Si predstavljate vrt poln dišečih vrtnic, med njimi sprehajalna pot……?  Tu so sigurne posebne dobre energije, ker  naša prisotnost, naše misli  spreminjajo energetski prostor.

Zavedati se moramo nujno sledečega dejstva,  da energija okolja zelo vpliva na naše avrično polje. Energija prostora je odvisna od oblike prostora, barv, strukture materialov, ki jih vsebuje določen prostor in tudi energije tistih, ki so ustvarjali ta prostor. Prostori sami se pa kopičijo z energijo ljudi, ki se nahajajo v teh prostorih, z energijo tega, kar v njem počnejo. tako se v takšnih prostorih kopičijo zdrave in nezdrave energije. Bolj pogosto se določen prostor uporablja za določene aktivnosti, bolj se prostor sam nabija z energijo tega namena.

Lahko si v svojih mislih poskušate priklicati občutke, ko ste se nahajali na avtobusni ali želežniški postaji, v prostorih cerkva, prostorih za meditacijo…. Energije cerkva in svetišč imajo zelo visoko vibracijo. Vsebujejo energije vere tistih, ki tam molijo. Tako ljudje, ki čutijo podobno, čutijo tovrstno oporo. Nekatere ljudi, ki pa nimajo iste vere, jih pa tovrstne energije  lahko plašijo in dušijo.

Na energijo ima svoj vpliv tudi temperatura in vlaga samega ozračja. Umetni sistemi za ogrevanje prostorov na eni strani znižujejo zračno vlago in sčasoma postane to ozračje zelo podobno puščavskemu zraku in ga nazaj zelo težko navlažimo na zdrav način. Če je avrično polje šibko v takšnem ozračju, je dovzetno za različne vdore od zunaj. Tako, da je centralna kurjava na vročo vodo najboljša, ker ne izsuši zraka. Delikatne so plinske peči. Posebej bi izpostavila tudi vibracijsko frekvenco aluminija, ki je pod ravnijo, ki spodbuja življenje. Stene iz aluminija na hiši, strehi ali prikolici zmanjšujejo osnovno življenjsko energetsko frekvenco. Tako aluminij jemlje življenjsko energijo osebam, ki tam živijo.

Les je zdrav in je skladen z življenjsko energetsko vibracijo. Beton nima nobenega vpliva na avrično polje. Problem so v blokih jeklene konstrukcije, če so nizki stropi. Pri višjih stropih se ta vpliv zmanjša. Velika okna dobro vplivajo na zdrav pretok energije in več svetlobe v prostoru.

V prostorih imamo predmete, ki oddajajo svojo energijo. Ti predmeti vsebujejo energijo materialov, iz katerih so narejeni, energijo, ki jo je vanjo vložil tisti, ki je to izdelal – zavestno ali nezavestno in energijo, ki so jo vanjo vložili vsi nekdanji lastniki. Če pomislimo na starinske predmet, imajo ti še dodano energijo prostora, kjer so se ti predmeti hranili….

Kristali imajo tudi svojo energetsko poslanstvo v prostoru. Lahko kdaj vidite, da imajo zdravilci zdravilne kamne v prostorih. Čistijo namreč slabo orgonsko energijo. Posamezni zdravilni kamni imajo različno frekvenco in vam eni lahko bolje ugajajo kot drugi.

Umetniški izdelki imajo tudi zelo različen vpliv na naše avrično polje. Na vsakega posameznika deluje drugače. Samo poglejte si različne slike svetovnih slikarjev. Če energija umetnine stremi k popolnosti, tudi nas vzpodbuja k popolnosti. Slika ima že sama po sebi svoj pomen in je potrebno zbrati pravi okvir, da je energetsko usklajen z energijami same slike, drugače lahko napačno izbran okvir popolnoma zabriše energije in sporočilnost posamezne slike. Okvir je namreč duša slike.

Za danes je dovolj. Za sprostitev pa prisluhnite simpatični skladbi, ki vas bo lahko popeljala v vaše otroške dni..Do naslednje srede  srečno.

Vaša Ida