Ko sem v knjižnici Medvode izvedela, da bo gost v naši medvoški knjižnici tudi pater Karel Gržan, sem se te novice zelo razveselila. Predstavitev njegove knjige sem namreč poslušala v Ljubljani, v knjigarni Sanje na Trubarjevi ulici v Ljubljani, kjer je bila dvorana premajhna. Predavanje je bilo vrhunsko.

Kot zna biti  pater Karel Gržan izredno hudomušen in  srčno nasmeje svoje občinstvo, se je tudi meni s pomočjo kolegice zgodila hudomušna zgodba. Prijateljico povabim na obisk v Medvode na predavanje patra Karla Gržana, da bova skupaj uživali v njegovi predstavitvi, zvedele mnogo novega in dobile določene smernice, kako živeti naprej, kaj lahko vsaka izmed naju lahko naredi nekaj dobrega, pa se je zgodilo sledeče. S kolegico se dobiva pred knjižnico. Postajalo je vse bolj čudno. Parkirišče je bilo prazno. Knjižnica je bila zaprta. Mislila sem si, morda pa bo odprta  pravočasno pred pričetkom predavanja. Potem začnem modrovati, kako to, da ni še nobenega poslušalca. V tistem veselem pričakovanju, da prihaja v Medvode pater Karel Gržan, sem se končno spomnila sledečega vprašanja in vprašala v mislih sama sebe:« Pa si dobro pogledala na datum, kdaj ima pater Karel Gržan predavanje?« Kot bi mi odgovor padel z neba in ko mi še kolegica razloži datume, mi je bilo jasno. Prišli sva en dan prekmalu »poslušat« predavanje.

Ker je kolegica doma izven Ljubljane, sem ugotavljala, kaj naj naredim, da si popestriva ta večer. Odpeljala sem jo v trgovino z oblačili, ker je potrebovala določen kos garderobe, kateri – o tem ne bom pisala. Lahko pa ga v domišljiji poiščete in morda ga boste celo uganili. Medve sva se po zaključenem obisku do solz nasmejali in sem ji rekla:»Ko bi pater Karel Gržan vedel, kako se je njegovo »predavanje«  spremenilo v nakup dela ženske garderobe, bi se verjetno tudi on iz srca nasmejal.«

Naslednji dan sem potem sama odšla v knjižnico Medvode. Ko sem vstopila v prostor, sem začutila posebne vibracije v prostoru. Celoten prostor je bil napolnjen z nevidno ljubeznijo, posebno svetlobo –  s posebnim blagoslovom, hvaležnostjo…….Usedem se na stol med občinstvo  kot poslušalka. V mislih se  mi zavrti film, saj sem bila jaz pred nekaj dnevi v njegovi vlogi, v vlogi predavateljice.

Opazovala sem patra Karla Gržana, kako se je pred pričetkom predavanja ljubeče sprehajal po medvoški knjižnici. Dvorana je bila polna. Čutila se je medsebojna povezanost vsega v celoto, kot da bi prerasli svet dualnosti. Patra Karla Gržana, z njegovo odprto dušo, ki govori skozi svoje srce in vse to ubesedi, čutim tako kot bi poslušala usklajeno simfonijo srca in duše, prevedeno v zvok in besedo. In to zdravi srce in dušo poslušalca in celo telo. Kolegico je med predavanjem prenehalo boleti koleno.

Poslušajte kratek insert, ki je bistven za problem današnje družbe.

Izjemno predavanje dr. Karla Gržana v knjižnici Medvode 17. oktobra 2017 – odlomek. Več o tem dogodku na mojem blogu v naslednjih dneh na moji spletni strani www.novepovezave. si.

Objavil/a Ida Rožman dne 17. oktober 2017

 

Celotno predavanje je bilo v posebnem srčnem vzdušju. Srečna sem, da se je veliko število poslušalcev odločilo za nakup njegovih knjig, kar je znamenje prebujajočega naroda in dviganje zavesti posameznika, kot naroda in države.

Mojo željo po nevidnem etru sporočam patru Karlu Gržanu, naj obišče vsak slovenski kulturni hram. Njegove besede, njegova energija –  vse to je zapisano v informacijsko polje kraja in prostora za večno. Naj se širi ta energija, da se zgodi evolucija skozi srce.

Na podlagi svojih življenjskih izkušenj, spoznavanja različnih tehnik sem prišla do skupne ugotovitve, da se vse naše življenje, vse naše energije urejajo, balansirajo samo na duhovnem nivoju. Ob zavedanju različnih preprostih fizikalnih zakonov narave, ki so tako natančno kreirani s strani našega Boga, Kreatorja, Stvarnika….., bi bil svet mnogo lepši.

Potrebujemo samo kakšno uro fizike z dodanim znanjem kvantne fizike in hitro bomo začeli paziti in se zavedati, kaj v globini pomeni: Kar seješ, to žanješ ….. vsaka misel, namera….. vse je energija in gre in se vrne nazaj k izvoru……preprosta fizika, ki danes zaradi njenega neznanja povzroča toliko smrti, samomorov, solz, obubožanih ljudi, lakote, nasilja vseh vrst… krivic…nepoštenja…..izkoriščanja…..poniževanja…… samo zaradi naših misli in namer……In najmočnejša je ljubezen – edino z njo se reši preko srca popolnoma vse.

Če bi imeli dovolj osnovne življenjske energije, bi bili modreci v pravem pomenu besede, tako pa se je cel svet ujel v ocean, ki je razburkan in ga ni mogoče umiriti. Narava teži k ravnovesju. Človek jo je s svojim pohlepom spravil v neravnovesje. Zemlja danes ječi skozi orkane, potrese, prebujajoče vulkane, naravne nesreče,  da bi se človek prebudil in se uskladil z naravo, bil v ljubečem sožitju z njo.Tu smo samo na popotovanju skozi skrivnost življenja.

Nič ni naše, vse nam je dano v uporabo za določen čas.

Hrematizem z vsemi njegovimi akterji se tega žal ne zaveda. Naj živi in deluje prava ekonomija – da je za vse dovolj.

Hvala pater Karel Gržan za vaš glas!