Lep prisrčen pozdrav, teden je naokrog. V tem času se nam je dogajalo marsikaj. Današnjemu članku sem izbrala naslovno misel:“Preiščimo in prebudimo svojo zavest, da bi zagledala medsebojno povezanost vsega živega (Greg Anderson). Kaj smo naredili skozi našo zgodovino življenja, kako smo začeli obravnavati človeka? Znanost je človeka razdelila na posamezne enote. Preden pa se lotimo bolj podrobno današnje teme, odpiram knjigo Janeza Štrosa  “Tudi ti si angel” na sledeči misli:

“Vse poti so v tebi, znotraj v srcu. Ti si stvarnik svojega življenja. Le ti imaš zdravilo zanj. Ti imaš ključ do svoje sreče. Ni pomembno, kje, kdaj, zakaj. Le zaupaj svojemu srcu, on že ve, kaj je prav zate. Čas je, da dobi, zasluži si, najboljše darilo od tebe, da

ga slišiš in spoštuješ. Začuti toplo energijo ljubezni, ki prihaja iz njega. Položi roko nanj, začuti njegov utrip. Ko boš pripravljen, vprašaj svoje srce, vprašanje, za katerega želiš odgovor. Odgovor ne bo prišel, tu in zdaj. Lahko pride, ko nanj pozabiš, a prišel bo, morda ga takrat niti pričakoval ne boš, a prišel bo.” 

Morda se boste vprašali, kaj ima misel pisatelja skupnega s pregovorom v samem naslovu današnje “sredine novičke”?  Ko  smo v stiku s seboj, se zavedamo tudi naše povezanosti z okoljem, z naravo. Saj če  preprosto pomislimo samo na vpliv lune na ljudi, ugotovimo, kako je naše telo odvisno od  frekvence okolja v določenem času, kjer se trenutno nahajamo. Ko se začnemo podrobneje poglabljati  v skrivnosti našega bivanja na planetu Zemlja, pridemo do različnih  trditev, kako pomembno je, da zdravje človeka obravnavamo holistično. Sama beseda holizem ima svoj izvor v grškem  jeziku – iz besede holos, kar pomeni cel. Če se ozremo na definicijo holistične oz. celostne medicine, le ta pacienta obravnava v celoti in jo ne zanima samo telesna simptomatika. Tovrsten pristop  upošteva, da tako um, kot telo težita k ravnovesju oziroma homeostazi. Imata namreč naravno danost, da se lahko sama uravnata med seboj. Če pride do obremenitve na enem delu celote, le ta vpliva na ostale dele. To  na primer lahko vpliva na čustva, njihovo napetost, kar ima za posledico izčrpanost telesa. 

 Narava je edina, ki lahko povrne človeku že narušeno zdravje. Seveda pa je na nas ljudeh, da znamo tovrstnim znakom  pravočasno prisluhniti. Sodobna medicina žal tovrstnim znakom dostikrat ne zna prisluhniti, jih ne upošteva, zato na žalost  dosti bolezni ni sposobna pozdraviti  (prehlad, migrene, sladkorna bolezen, rak….)…

Za porušeno zdravstveno stanje holistični pristop jemlje človeka kot celoto. V to celoto spadajo: način življenja, kako se človek prehranjuje,  v kakšnem življenjskem okolju živi, v kakšnih odnosih je do družine in partnerjev, kakšno je mentalno zdravje človeka, kakšne so njegove sposobnosti, kakšna je njegova prebava, telesna aktivnost…

Ko se vse to združi, se šele predpiše določena zdravstvena terapija. V tujini so zavarovalnice že prišle do spoznanja, da plačajo strokovnjake za holističen pristop k pacientom, ker preje okreva, se pozdravi in so posledično stroški zdravljenja manjši.

Opisala vam bom praktičen primer s področja energetske medicine. Ta opažanja je opisala dr. Barbara Ann Brennan, ko je delala s svojimi pacienti. Vzemimo za primer pacienta, ki ima problem z delovanjem trebušne slinavke. Ta ima namreč zelo pomembno vlogo pri presnavljanju sladkorja. Te probleme lahko povežemo z življenjem, da ima ta pacient probleme s sladkostmi tudi na drugih področjih  svojega življenja. Torej ljudje, ki imajo probleme s presnovo sladkorja, imajo probleme s sladkostmi na drugih področjih življenja.  Lahko je to odnos do partnerja, v širši družini, lahko tudi pri preživljanju prostega časa. ..

Oglejmo si nastalo situacijo še z avričnega polja. Na prvi ravni avričnega polja dojemamo kot okus po sladkem. Na drugi ravni se kaže kot sladkost dobrega odnosa do sebe. Na tretji ravni pa je to sladka misel. Na četrti ravni pomeni sladkost intimnega odnosa. Na petem nivoju pomeni kot sladkost jasne božje volje. Na šestem nivoju pomeni kot sladkost duhovne ekstaze. Na sedmem nivoju pomeni kot sladkost univerzalnega uma.

Mogoče je lažje razumeti drug koncept holografskega prepleta, ko so ravni človekovega energetskega polja tudi istočasno frekvenčni pasovi. Vsako doživetje človeka ustreza določenemu frekvenčnemu pasu. Tako lahko doživetje sladkosti vidimo skozi določen frekvenčni pas na posamezni ravni energetskega polka. Tako se frekvence sladkosti na različnih ravneh polja med seboj skladajo v harmoniji. Če aurično polje težko sprejema frekvenco na določeni ravni, potem obstajajo težave pri presnovi harmonične frekvence na drugih ravneh auričnega polja. Da je človek zdrav, mora potem imeti tudi sposobnost, da presnavlja sladkost na vseh področjih življenja.

Zato je še kako pomembno, da si postavimo osnovno vprašanje  s holističnega pristopa. Kje imamo težave in bolečine v življenju? Koliko časa se vsega tega že zavedamo? Kaj smo storili v zvezi s to težavo ali bolečino? Čim več časa odlašamo pri razrešitvi odpravljanja težav ali bolečin, bolj se nam začne zapletati naše zdravstveno stanje. Ko se namreč zavemo težav, ugotovimo, da so prepletene skozi vse naše bivanje. Žal nam škoduje na vseh ravneh našega življenja, ne samo tam, kjer je težava ali bolečina najbolj vidna.

Če ima kdo probleme z bolečinami v hrbtenici, se lahko vpraša, čemu bi rad v življenju obrnil hrbet. Kaj si je v življenju želel, pa ni zmogel tega spremeniti? To vedno izhaja iz globokega duhovnega hrepenenja. To hrepenenje nosi vsak v sebi in usmerja naše življenje.

Če ima nekdo šibke noge, se lahko vpraša, ali se zna postaviti za sebe na drugih področjih življenja. Ljudje s šibkimi nogami se dostikrat niso sposobni braniti in morda tudi za svoje življenje ne morejo sami zaslužiti. Rabijo nekoga, da skrbi za nje. In to se prikaže v obliki bolečin v nogah.

Če se ozremo na primer na sprejemanje hrane, se lahko vprašamo, če se bojimo sprejemati hrano tudi na drugih področjih našega življenja. Težave s ščitnico nas opozarjajo na to, kam v življenju usmerjamo energijo.

Iz zgoraj naštetega lahko razmislite o sebi, če imate kakršnekoli težave, kje bi bil lahko vzrok tudi v vašem življenju. Moramo znati obvladati svoj ravnotežni sistem, če so odkloni, jih je potrebno odpravit.

Le potem se lahko zavemo, kdo v resnici smo, kaj potrebujemo, kaj si želimo in kaj lahko sami pozdravimo. Te  članke iz globokega spoštovanja do vsakega izmed vas, dragi bralci in bralke mojih “sredinih novičk”, da bi na tej poti življenje preživeli čimbolj kvalitetno, čimbolj zdravo, srečno…….

Čez teden dni se vam ponovno oglasim z novo temo, ki je zelo pereča za današnji čas. Naj ostane skrivnost do naslednjič.

Za zaključek pa si vzemite nekaj minut za poslušanje naslednje skladbe, nosi v sebi sporočilo tudi za vsakega izmed nas.

Srečno do naslednje srede!

Vaša Ida

 

 

y<