Spoštovani bralci in bralke “Sredine novičke”, prav lepo vas pozdravljam. Današnji naslov sem izbrala z določenim namenom. Kakšna misel se je v vas utrnila, ko ste prebrali navedeni rek? Preden vam odstrem tančico, me zanima, kaj nam želi naslednja vsebina iz knjige “Tudi ti si angel” povedati in morda lahko vse skupaj navežemo na današnjo vsebino. Pa si preberimo, kje se mi sedaj zaprta knjiga odpre ob mojem prijemu. Takole nam pravi pisatelj Janez Štros v naslednji misli: “Zdaj že veš, tvoje srce je tvoj zaklad, najina zgodba se končuje. Zapomni si. Svetlobni občutek, ki ga nosiš v srcu, je svetloba, ki jo lahko spremljaš, ko je srce srečno in mirno. Želi ti le najboljše, le verjeti moraš vanj, ga slišati, mu zaupati. On je tvoj notranji glas, ki ima odgovore. On je zaklad, ki ima ključ do sreče in veselja. On je ključ, ki ti ga nihče ne more dati ali ga odnesti s seboj.”

Naj vas spomnim na en stavek  iz te navedene daljše misli: “On je zaklad, ki ima ključ do sreče in veselja”. Meni je bila prva misel ob tem prebranem stavku, da imam v sebi notranjega otroka, ki mi daje stik z mojo globino, ki mi kaže pot k sreči in veselju v življenju. Če spi ali pa je prebujen ta moj notranji otrok, je pa odvisno od mene. Malo sem vam dala namiga, da si vzamete nekaj časa in razmišljate  o vašem notranjem otroku. Si želite, da odraste ali se vam zdi bolj prav, da ostane vedno otrok? Kaj menite? Kaj je bolje za vas? O tem  več v naslednji “Sredini novički.”

Pretekla“Sredina novička” nam je marsikaj razkrila o naših procesih znotraj nas, ko nosimo v sebi sovraštvo do sebe. Danes si  to malo bližje oglejmo s pomočjo naših  ravni avričnih polj, ki obkrožajo naše fizično telo.

Negativna čustva imajo vpliv na našo drugo raven avričnega polja. Na tej ravni se nahajajo tako pozitivna kot tudi negativna čustva. Žal so ravno negativna čustva do samega sebe  izvor mnogih problemov. Zavest in narava energije sta povezani z negativnimi čustvi na drugi ravni avričnega polja in je nasprotno življenju. Sama situacija je pa slabša še zaradi dejstva, ker sta energija in zavest v tem primeru negibna. Tako se negativna čustva ne pretakajo. Kot posledica se vibracijska frekvenca zniža pod mejo, ki je potrebna za zdravje in življenje. Na drugi ravni avričnega polja pride do zastoja. Ta zastoj ima potem vpliv na prvo raven avričnega polja in tako preprečuje, da bi življenjska energija pritekala v fizično telo. Potem so tukaj še čustva, ker se del njihove energije-zavesti prenese na duševno raven. To pa se kaže navzven kot obsojanje samega sebe. Ko se namreč obsojamo, hromimo tudi svoja čustva.

Nato se zgodi še nekaj. Negativno energijo, ki naj bi se navzven kazala v obliki negativnih čustev, prenesemo v tretje avrično polje, kjer se zgodi posledično še večje obsojanje samega sebe. In v takem stanju še bolj dušimo negativna čustva na drugi ravni. In potem ta negativna povratna zveza, ki duši drugo raven, zniža frekvenco pod raven, ki je zdrava za življenje. Posledica te blokade je čustvena depresija.

V takih primerih je namreč avrično polje teh oseb zelo ozko, oblaki energije pa so temnejši in umazani. Tako se druge  osebe, ki imajo na tem avričnem polju svetlejšo energijo, počutijo v bližini teh oseb nelagodno. Dostikrat ne morejo razumeti, kaj se dogaja, zakaj se ob takšni osebi počutijo nelagodno, drugi pa imajo željo, da bi takšni osebi pomagali.

Sami si lahko pomagamo, da se soočimo s samoobtoževanjem in se zavedamo, da to prikriva trpljenje. Prepustiti se moramo tem občutjem, da lahko obrnemo pretok  energije nazaj na drugo raven polja, kjer je pretok energije zaustavljen. S to prebuditvijo in obratom energije sprožimo, da se odpravi zastoj energije in je dana odprta pot za zdrav dotok življenjske energije. To lahko vadimo. Obsodbe, ki so na tretjem nivoju kot npr.: Nisem dovolj dober…..Moral bi to in to……jih izrazimo kot čustva na drugem nivoju:”Boli me! Sovražim se”. Prepustite se za nekaj časa tem čustvom. Potem se zgodi preobrat. Tako se s pomočjo gibajoče energije “Nisem dovolj dober “ali “Sovražim se.”…..spremeni v “Boli me” in potem naprej v “Rad se imam”. Pride do končnega “Žal mi je, da sem takšen do sebe”. Ravno izražanje čustev potem pripomore k pretoku energij,  tako velja tudi za   energijo-zavesti ljubezni do samega sebe.

Naslednjič si bomo ogledali primer poslovne osebe, ki se je ujela v začarani krog perfekcionizma. Za zaključek pa želim z vami podeliti simpatičen posnetek, ki vas bo spomnil na vaše otroštvo in notranjega otroka v vas samih. Hvaležna sem osebam, ki so oblikovale in peljale ta projekt. Upam, da se bo časovno obnavljal v dobro vseh nas, da bomo znali ohranjati svojega notranjega otroka.

Do naslednje srede srečno.

Vaša Ida