Vse skupaj vas prav lepo pozdravljam z novo  “sredino novičko”. Verjetno  je marsikdo od vas v minulem prazničnem podaljšanem vikendu užival v lepotah narave. Z naravo in njenim delovanjem je povezana tudi današnja vsebina. Za uvod vzamem v roke knjigo “Tudi ti si angel – Žarek upanja” in nam preko nje pisatelj Janez Štros pošilja sporočilo za današnji dan in se glasi takole:

” Če  bi vsakič, ko sem pomislil…,imel vrtnico, bi lahko hodil po svojem vrtu vrtnic, vedno.Si lahko sploh predstavljate, kakšen bi bil svet poln vrtnic? Mar ne bi bil lepši, bolj prijazen, bolj srčen, bolj sočuten, bolj empatičen ta naš svet? Razumeli bi govorico narave in bi z  njo ravnali z ljubeznijo in globokim spoštovanjem. 

Verjetno si težko predstavljamo, kako so živeli prvotni prebivalci Amerike, preden so prišli Evropejci in porušili naravno ravnovesje v tej deželi. Ljudje so do takrat živeli v skladu z naravo. Ob ta privilegij smo se spravili sami. Vedno manj smo povezani z Zemljo. To se po celotnem planetu kaže z mnogimi boleznimi in naravnimi nesrečami. Ko narava živi nemoteno, potem ostaja v ravnovesju s celotnim spektrom zemeljskih energij. Narava s svojimi energijami polni avrično polje in ga uravnava z okoljem. Ko je narava nedotaknjena, smo v stiku z energijami planeta. Kadar smo v ravnovesju s svojim okoljem, ki je v ravnovesju z vso Zemljo, smo naravni del vsega.

Če prebijemo nekaj ur na teden v nedotaknjenem okolju, s tem znova vzpostavimo ravnovesje med našim avričnim poljem in energijami Zemlje. To je potrebno za naše trdno zdravje. Mirna jezera vplivajo pomirjevalno na človeka. Odpravljajo določene napetosti. Pulziranje avre hitrih potokov spodbuja avrično polje, da pulzira hitreje in bolj koherentno. Energija ob slapu je tudi nekaj izjemnega. Zanimivo je dejstvo, da na takem področju  zlomljene drevesne veje, ki so ujete v te energije, se ohranijo dlje, kot pa bi se brez nje. Bori v gozdu tudi pulzirajo v podobnem ritmu kot avrično polje človeka. Če sedite v borovem gozdu ali pa se celo naslonite na borovo deblo, si boste obnovili energijo svojega polja. Ko smo v planinah, lažje začutimo kraljestvo rudnin zemlje. Lažje se tudi ozemljimo ter razširimo v zračne višave svoje zavesti.

Tudi vedra puščava nas vabi, da se razširimo skozi presojni zrak v širino. S tem se počutimo večje, nakateri pa celo dobijo občutek, da so sposobnejši, kot ponavadi. V času, ki ga prebijemo v naravi z divjimi živalmi, vsrkavamo tudi njihovo energijo. Tako potem lahko sami razumemo instiktivno svojo sposobnost za sinhronizacijo z naravo. Naravna energija nam omogoča boljše razumevanje življenja v vseh različnih oblikah. Vsaka živalska vrsta nosi svojo globoko modrost, ki se razlikuje od druge živalske vrste. Živali so naši posebni učitelji.  Cvetlični vrtovi in nasadi nam pomagajo, da ohranjamo stik z zemljo. Vrste rastlin oddajajo svoje frekvence in polnijo naše energetsko telo. Sobne rastlino pomagajao ohran jati dobro energijo doma. V domačem vrtu rastejo rastline, ki so energetsko uravnotežene z našimi potrebami. Več delamo z zemljo, bolj se energetsko povezujemo z njo in se hranimo z njenimi energijami. Dodatna blaginja pa je seveda, ko se lahko hranimo z domačimi pridelki.

Kako zanimiva je ta naša narava, tako dovršeno sestavljena in urejena, mar ne? Verjetno je prav, da sem pisala vsebino  te “sredine novičke” ravno v času, ko se aktivno pričenja delo na domačem vrtu, v sadovnjaku, na polju….. Uživajte v stiku s to čudovito naravo, naj vas napolni s svojo še kako pomembno življenjsko energijo. 

 

Za zaključek pa prisluhnite enemu izmed čudovitih koncertov z naslovom “Slovenske ljudske po pokrajinah“, kjer boste lahko začutili pristen stik z naravo.

Do naslednje srede srečno in srčno v vsem.

Vaša Ida