Prisrčen pozdrav vsem skupaj. Teden je naokoli in nova “sredina novička” z novo vsebino, ki vam  je dana v branje. Danes sem začutila, da z vami delim misli o energiji zemlje – kot temelju življenja.  Nadaljevanje citata iz samega naslova se glasi takole: ” In tu nastopi moč ljubezni. Zakaj, če ljubimo, si zmeraj želimo biti boljši, kakor smo.” (Paulo Coelho)

Nekaj minut sem razmišljala o tem citatu.  Zanima me, verjetno tudi ostale, kaj se je vam utrnilo ob tem citatu (misel….). Bom vesela, če  napišete vaš utrinek v komentar pod objavo. Kot ponavadi, sem tudi danes vzela  knjigo z naslovom “Tudi ti si angel (Janez Štros)” in se mi odpre na sledeči misli:

Travmatičen trenutek. Je to dogodek v našem življenju, ki nas izvleče iz običajnega zaznavanja obstoja? Ne vem. Je to trenutek, ko želi duša komunicirati z nami. Prav lahko, da sem preveč omejen, da bi razumel celoten spekter, znanja, poglede, razodetja, ki bi jih moral deliti z njo. Kaj pa če te tega ni nihče naučil? Da bi se prilagodil plesnim ritmom samega sebe. 

Ste morda zaznali povezavo med citatom iz knjige  Janeza Štrosa “Tudi ti si angel (Ko govori duša) in citatom v samem naslovu današnje  “sredine novičke”,  katerega avtor je Paulo Coelho? Jaz občutim globoko povezanost med človekom in Zemljo……….smo soodvisni drug od drugega, kaj pa vi?

Pa pobližje spoznajmo našo soodvisnost.  Vsak kraj na Zemlji ima različno kombinacijo energij. Celotno energetsko polje vsakega kraja je zelo zapleteno. Krajevne geološke konfiguracije imajo sestavo energij, v katero so vključene tudi vse organske in neorganske snovi v prsti  ( rudninske usedline). V krajevne energije so vključene energije vseh rastlin in živali, ki živijo ali so kadarkoli živele na tem področju. Potem so prisotne različne človeške družbe in vse, kar se na nekem kraju dogaja od stvarjenja naprej, torej seveda tudi energije ljudi in njihovih dejanj, ki živijo na tem področju.

Potem dodatno na vsak kraj na Zemlji vpliva energija našega osončja in tudi energije medzvezdnega in medgalaktičnega prostora. Te energije se različno akumilirajo  na različnih lokacijah po svetu. Tu igra ključno  vlogo magnetno polje Zemlje, ker določene snope kozmičnih energij usmerja na različne lokacije po Zemlji. Zna se zgoditi, da bodo v bodočnosti nastali tudi točni energetski načrti, kjer bomo lahko živeli (hiša, blok). S tovrstnimi  znanji  je  opremljena takoimenovana geomantika. Na Kitajskem, pa tudi že drugje z njenimi znanji izbirajo mesta za njihovo gradnjo ter lokacije in smer, v katero so obrnjene hiše. Geomantiki tako načrtujejo zunanjo in notranjo podobo hiš, opremo, pretok energije skozi prostore. Veliko znanja geomantikov temelji na starih vedenjih in prepričanjih o pretoku energije. Našemu zahodnemu človeku, ki se ne poglobi, to lahko popolnoma nič ne pomeni. Nekateri kraji so za človeška bivališča bolj zdravi od drugih.

Zanimivo je z nami ljudmi. Nekaterim osebam bolj ustreza morje ali določene večje količine vode, drugim pa bolj ustreza življenje v hribih, puščavi….To je namreč zelo odvisno od kombinacije energij, ki ustvarjajo posameznikovo  energetsko polje.  Ljudje se pač razlikujemo glede na različnost posameznih avričnih polj. Tudi vsak posameznik je na svoj način povezan s svojim notranjim bistvom.  Ljudje se tudi zavedamo, iz kakšnega okolja izhajamo. Nekdo reče, da je človek planin ali da je človek, ki živi ob vodi ali morju… Nekateri ljudje pa svoje bivanje tolmačijo z izrazi, ki označujejo vreme ali določeno podnebje.

Skozi podrobnosti različnih povezav lahko pridemo do končne ugotovitve,  kako globoko smo povezani z vsem, kar nas obkroža.

Za danes zaključujem uvodni del o naši vsestranski energetski povezanosti. Kot je že v moji obliki “sredinih novičk” postala navada,vas prosim, da si vzamete nekaj minut zase in prisluhnite tej čudoviti pesmi, ki nam na svoj način govori o tem, kako je človek povezan z naravo, je del nje, del tudi njene čarobnosti, posebne lepote.

Do naslednje srede na snidenje in vse dobro v vsem.

Vaša Ida