Lep prisrčen pozdrav na drugo sredo meseca rožnika. Že samo ime nam pove, kako se v tem mesecu slovenska polja obarvajo z rožicami različnih barv. Kako se počutite, ko greste skozi park, ki je tematsko zasajen z rožami, grmovnicami, drevesi različnih vrst – kakšna paleta barv…..

Na začetku vsake novičke večinoma, razen redkih izjem,   vzamem v roke knjigo Janeza Štrosa z naslovom “Tudi ti si angel”. in se mi knjiga odpre na določeni misli za tisti teden.  V današnji “Sredini novički” pa se  namesto odprte misli za ta teden, zahvaljujem celotni ekipi z Janezom Štrosom, kot avtorjem  – za izredno uspešno predstavitev projekta z naslovom “Tudi ti si angel”. Ko se združi čista srčna energija – angelska energija, je mogoče vse. 

Mi pa se bomo danes na kratko  posvetili določenim barvam, kakor jih obravnava energetska medicina. Dosti že verjetno veste iz drugih različnih medijev.  Vendar se mi zdi pomembno, da če določene stvari večkrat zasledimo, jih preberemo, poslušamo, se nam naš zorni kot pogleda, slišanja, čutenja,  na določeno tematiko obarva vedno drugače. Tako se naše vedenje o nečem spontano širi in naš notranji “zemljevid” postaja vedno širši.

Na barve imamo poglede z različnih zornih kotov. Z zornega kota energetske medicine se podajmo na pot spoznavanja barv in njenih učinkov na naše fizično, duševno, duhovno  telo.

Rdeča barva: Pomeni povezanost našega organizma z zemljo. Krepi naše osnovne življenjske nagone. To pomeni  – voljo do bivanja v fizičnem svetu. Rdeča barva nas v povezanosti z zemljo polni z osnovno življenjsko energijo, nas varuje in ščiti. Zelo dobro vpliva na vse organe prvega energetskega centra.

Kostanjeva barva: Ta barva je vezni člen med strastjo in našo voljo.

Rožnata barva: Močno zbuja aktivno ljubezen do drugih, dejansko vam pomaga, da ljubite. Rožnata barva je tudi zelo zdravilna za srce in pljuča.

Breskvina barva: Ta barva prinaša mehko, vseobsegajočo duhovno luč.

Oranžna barva: Ta barva daje energijo spolnosti in obenem krepi naš imunski sistem. Seveda je zelo koristna za nemoteno delovanje vseh organov, ki se nahajajo v predelu drugega energetskega centra.

Rumena barva: Pomaga urediti misli. Človeku rumena barva jasni um in zraven krepi občutek ustreznosti. Koristna pa je seveda za vse organe tretjega energetskega centra.

Zelena barva: Koristna je seveda za vse organe v predelu četrtega energetskega centra, med drugim tudi za srce in pljuča. Krepi nam občutek zadostnosti, daje nam občutek ravnovesja:jaz sem v redu, ti si v redu, svet je v redu.

Modra barva: Modra barva nam pomaga izrekati resnico, prinaša mir, red. Krepi našo dovzetnost, je v pomoč našemu notranjemu učitelju. Temnomodra barva krepi  občutek smotrnosti. Koristna je za vse organe petega energetskega centra.

Indigo barva: Ta barva v nas odpira globlje duhovno dojemanje. Pomaga nam, da najdemo stik s svojimi globljimi skrivnostmi našega duhovnega življenja. Koristna je za vse organe, ki se nahajajo v bližini šestega energetskega centra. 

Škrlatna barva: Ta barva krepi smisel za vodenje in spoštovanje. V nas vzbuja kraljevske občutke. Pomaga nam tudi, da lažje sprejmemo duhovno.

Sivkina barva: Ta barva nam budi lahkoten odnos do življenja.

Bela barva: Bela barva nam pomaga najti stik s čistostjo. Obenem tudi razširja naše polje. Omogoča nam povezanost z drugimi na duhovnem nivoju. Energijo usmerja navzven. Bela barva tudi blaži bolečine. Koristi tudi možganom.

Zlata barva: Zlata barva krepi višji razum. Lajša razumevanje popolnega vzorca, vzbuja tudi občutrk moči. Človeka poveže s Kreatorjem (Bogom) in njegovo lastno notranjo duhovno močjo.

Srebrna barva: Srebrna barva nam pomaga pri lažji komunikaciji, pomaga nam pri hitrejšem gibanju. Zelo učinkovito odstranjuje mikroorganizme. 

Platinasta barva: Odstranjuje in odganja mikroorganizme, ki napadajo telo. Pri tem je učinkovitejša od srebrne svetlobe.

Rjava barva: Krepi  povezanost z zemljo in izboljšuje ozemljenost.

Črna barva: Črna barva nam pomaga, da se osredotočimo na sebe, da se poglobimo vase. Prinaša popoln mir. S pravilno uporabo lahko v sebi najdemo globlje ustvarjalne sile. Popelje nas tudi v praznino, približa nas Milosti, popelje nas k liku brezlikega življenja. Koristna je za spopad s smrtjo. Koristna pa je črna barva tudi za kosti.

Zanimive so te naše barve. Samo pomislimo tudi na določene uniforme – na določene poklice – koliko uporabne povezanosti lahko  najdemo (bela zdravniška halja, svetlo modra in zelena barva, rožnata barva…)

Za danes zaključujem s pisanjem. Prepuščam vas nadaljnjemu osebnemu razmišljanju.

Za zaključek,  da vas malo relaksiram, pa sledeča simpatična pesmica.

Do naslednje srede srečno.

Vaša Ida